După aproape cinci ore de audieri, omul de afaceri Nelu Iordache a plecat de la sediul DNA în jurul orei 18:00.

Nelu Iordache, plasat sub control judiciar

În urma audierilor, Iordache a fost plasat sub control judiciar şi are interdicţie de a părăsi România.

După ieşirea de la DNA, afaceristul a oferit câteva declaraţii scurte jurnaliştilor, spunând că este vorba despre “un dosar mai vechi, din 2017”, ce are legătură cu compania Romstrade. El a mai precizat că nu a dat mită şi nici nu ar fi făcut vreun denunţ, dar nu avea nici intenţia de a fugi din ţară.

“Nu mi-e teamă de nimic. Nu am făcut niciun denunț”, a mai spus Iordache.

Săltat de procurori chiar de pe aeroport, când se pregătea să plece spre Italia

Reamintim că astăzi dimineaţă, în jurul orei 09:45, Nelu Iordache a fost ridicat de procurori chiar de pe Aeroportul Otopeni, de unde urma să plece spre Roma.

Patronul Romstrade a fost trimis în mai multe dosare de corupţie și are o condamnare de 12 ani şi 6 luni de închisoare, care nu este însă definitivă. Decizia a fost luată pe 18 martie 2021 de către Tribunalul Bucureşti, afaceristul fiind acuzat de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea unei firme (SC Bata Sky Imobiliare SA, fostă SC Blue Air Transport Aerian SA) achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro, potrivit Digi24.

În alt dosar de corupţie, legat de modernizarea Transalpina, Nelu Iordache a fost achitat definitiv, în ianuarie 2020, de către Curtea de Apel Bucureşti, după ce faptele s-au prescris.

În mai 2014, Nelu Iordache a fost trimis în judecată de DNA în dosarul privind lucrările de modernizare a DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina).

În 2017, omul de afaceri a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 6 ani şi 3 luni închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac – Arad.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin