Nelu Iordache, dus la DNA. Omul de afaceri este audiat într-un dosar de corupție (SURSE)

Potrivit unor judiciare, citate de g4media.ro, procurorii i-au adus la cunoștință omului de afaceri acuzațiile din noul dosar, apoi au început audierea acestuia.

Nelu Iordache tocmai ce ajunsese în România, fiind așteptat la aeroport de procurori. Avocații acestuia au declarat, la ultimul termen dintr-un alt dosar de corupție, că Nelu Iordache se află în Italia.

A fost condamnat pentru evaziune fiscală

Tribunalul București l-a condamnat pe omul de afaceri la 12 ani și jumătate de închisoare. Acesta a fost acuzat de evaziune fiscală de aproape 2 milioane de euro și delapidarea companiei aeriene Blue Air Transport.

Nelu Iordache a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar în iunie 2018. Potrivit procurorilor, între februarie şi aprilie 2011, Nelu Iordache, administrator al Bata Sky Imobiliare, a înregistrat în contabilitatea companiei achiziții fictive de materiale publicitare promoționale în valoare de peste 9 milioane de euro. Dintre acestea, era TVA de aproape 2 milioane de euro.

De ce este acuzat Nelu Iordache

„Ulterior, până în luna ianuarie 2014, inculpatul Iordache Nelu și-a însușit în mod necuvenit suma de 47.311.243 lei, pe care a „justificat-o” prin simularea unui împrumut pe care l-ar fi acordat firmei SC Bata Sky Imobiliare SA. În acest sens, a încheiat un contract prin care a atestat în mod neadevărat că a împrumutat societatea cu suma de 11.000.0000 euro”, au arătat procurorii DNA.

Nelu Iordache este trimis în judecată în alte 3 dosare aflate în diverse stadii pe rolul instanţelor.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, în ianuarie 2020, achitarea omului de afaceri Nelu Iordache – „Regele asfaltului”. Alături de el mai erau și mai mulți şefi de la CNADNR Craiova. Decizia a fost dată în dosarul DNA privind modernizarea șoselei Transalpina, după ce faptele s-au prescris. Decizia instanţei este definitivă.

În mai 2014, Nelu Iordache a fost trimis în judecată de DNA în dosarul privind lucrările de modernizare a DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina). În 2017, omul de afaceri a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 6 ani şi 3 luni închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac – Arad.

Sursă foto: Dreamstime