Simona Halep nu s-a recuperat complet după accidentarea suferită cu două săptămâni în urmă, care a dus la retragerea sa din competiția de la Oeiras. Ca urmare, a decis să nu își supună corpul la efort. Jucătoarea s-a hotărât să se retragă și din turneul de la Madrid, unde primise un wild-card.

Jurnaliștii de la Marca au subliniat importanța retragerii lui Simona Halep. Ei au evidențiat că obiectivul principal al jucătoarei este, în prezent, pregătirea pentru participarea la Roland Garros.

Principalul obiectiv al campioanei noastre

Halep, aflată pe locul 1.146 în clasamentul mondial, primise un wild-card pentru Mutua Madrid Open. Ea a fost nevoită să se retragă din cauza unei probleme la genunchi suferite în urmă cu două săptămâni. S-a întâmplat înainte de turneul de la Oeiras.

”Simona Halep, locul 1.146 în clasamentul WTA, 32 de ani, primise una dintre invitații pe tabloul principal al Mutua Madrid Open, competiție a cărei tragere la sorți este duminică. Românca a suferit o problemă la genunchi înainte de a călători la Oeiras, în urmă cu două săptămâni. Încă nu și-a revenit și a fost nevoită să se retragă de la turneul pe care l-a câștigat în două rânduri. Absența Simonei Halep lasă liber unul dintre wild card-uri. Scopul jucătoarei din Constanța este acum să fie pregătită pentru Roland Garros”, au notat cei de la Marca.

halep simona
Simona Halep/SURSA FOTO: YouTube, captură ecran

A cucerit titlul la turneul de la Madrid de două ori în cariera sa

Simona Halep a reușit să cucerească titlul la turneul de la Madrid de două ori în cariera sa. Prima dată a obținut trofeul în 2016. Atunci a învins-o pe Dominika Cibulkova în finală.

Apoi, în 2017, a reușit să-și adjudece din nou titlul. Ea a învins-o pe Kristina Mladenovic în finală.

Simona Halep a ales să nu participe la Madrid Open

Simona Halep a ales să nu participe la Madrid Open, programat între 22 aprilie și 5 mai. Aici ar fi putut câștiga 1.000 de puncte. Deși revenise în competiție după scandalul de dopaj, ea era așteptată să primească un wild-card pentru a participa la turneu. Cu toate acestea, campioana s-a retras de la Madrid Open.

Motivul invocat este o problemă de sănătate. Jucătoarea a preferat să nu-și asume riscuri. Cu o săptămână înainte, Halep a renunțat și la Oeiras Ladies Open.

Halep întâmpină dificultăți din cauza poziției sale în clasamentul mondial al tenisului feminin. Ea se află în afara primelor o mie de locuri în clasamentul WTA. Prin urmare, pentru a se califica la Jocurile Olimpice, are nevoie de o invitație specială din partea organizatorilor.