Ion Țiriac l-a luat la țintă pe Mugur Isărescu. Guvernatorul Băncii Naționale a României e considerat responsabil pentru faptul că miliardarul nu a putut organiza ATP Țiriac Open la București timp de câțiva ani.

Afaceristul și-a exprimat nemulțumirea și față de jucătorii români de tenis. Pe aceștia i-a considerat prea slabi pentru a merita wild-carduri pe tabloul principal al turneului organizat de el.

Mugur Isărescu a fost atacat dur de celebrul afacerist

În ceea ce îl privește pe Mugur Isărescu, acesta a fost aspru criticat de afacerist. Ion Țiriac susține că șeful BNR este direct răspunzător pentru faptul că turneul său de tenis nu s-a putut juca în Capitală.

„Noi am reuşit să aducem turneul înapoi la Bucureşti. Pentru că turneul era aici şi am fost daţi afară. Este ruşinea sistemului de azi, juridic, moral şi practic ce ni s-a întâmplat nouă cu Arenele BNR. Noi nu am mai avut arena, nu a plecat turneul din ţară din alt motiv. Ne-au luat arena într-o zi. Și nu Ceauşescu, ci alt „escu” (n.r. Mugur Isărescu). Şi dacă îl ia alt „escu” şi nu există lege în România… asta s-a întâmplat. Acum l-am adus înapoi şi să vedem ce facem”, a mai afirmat Ion Țiriac.

bnr
Mugur Isărescu/ (SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

Ion Țiriac i-a făcut praf pe jucătorii de tenis români

Ion Țiriac a criticat aspru jucătorii de tenis români. El a explicat motivele pentru care aceștia nu au primit wild card-uri pentru tabloul principal al turneului ATP Țiriac Open. Competiția are loc în prezent la baza Năstase-Țiriac. Magnatul a afirmat direct că nu a acordat nicio invitație jucătorilor români. El a explicat că aceștia nu au o valoare suficientă.

Afaceristul a afirmat fără echivoc că acești jucători nu sunt deloc demni să primească astfel de invitații pentru tabloul principal.

Magnatul este de părere că tenismenii români nu o să câştige vreun Grand Slam

În plus, Țiriac este ferm convins că jucătorii români de tenis nu vor reuși niciodată să câștige un turneu de Mare Șlem.

„Toată lumea comentează fără să aibă habar. Dacă eu am dat un wild-card în calificări şi a şi pierdut în turul 2, în 35 de minute, cui vreţi să dau eu wild card într-un turneu oficial ATP pe tablou? Jucătorii români nu au valoarea pentru wild-card, nu au valoare pentru nimic. Au valoare pentru calificări, pentru turneele de 10.000, de 15.000 de dolari. Şi au valoare cei care au azi 14-15 ani. Cei de 18 sau 19 ani se vor transforma în jucători buni foarte greu. Pot să bag mâna în foc că niciun jucător nu o să câştige vreun Grand Slam, dacă la 20 de ani nu are loc pe un tablou în calificări”, a spus Ion Țiriac

Cine a primit wild card la ATP Țiriac Open

La ATP Țiriac Open, wild card-urile pentru tabloul principal au fost acordate următorilor jucători:

  • brazilianului Joao Fonseca (17 ani, 292 ATP)
  • canadianului Denis Shapovalov (24 de ani, 122 ATP)
  • francezului Richard Gasquet (37 de ani, 111 ATP).

Marius Copil a primit o invitație pentru calificări. El a fost, însă, învins în primul tur de către Benjamin Bonzi. Scorul a fost de 2-6, 4-6, după o dispută care a durat o oră și 28 de minute.