Un apropiat al lui Liviu Dragnea vrea să ajungă al doilea om din stat, după Klaus Iohannis. Este vorba de senatorul PSD Şerban Nicolae care și-a anunțat colegii că a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Senat. Demisia acestuia nu este deloc întâmplătoare, mai ales că acesta s-a petrecut chiar în momentul în care se alege o nouă conducere a Parlamentului. De altfel, Șerban Nicolae ar ținti funcția de șef al Senatului.

Șerban Nicolae ar fi chiar nemulțumit de faptul că PSD nu-l susține pentru postul de președinte al Senatului. Surse politice au susținut că Șerban Nicoale ar fi spus că nu întelege de ce este amânată alegerea unui președinte la Senat, având în vedere că marți a început o nouă sesiune ordinară.

În acest moment, președinția interimară a Senatului este asigurată de senatorul PSD Robert Cazanciuc. Postul de șef al Senatului aparține PSD. Ea a fost deținută de Teodor Meleşcanu care a demisionat în feburarie 2020 în urma unei decizii a Curții Constituționale. După plecarea lui Meleșcanu din fruntea Senatului, Șerban Nicolae s-a autopropus pentru funcția de președinte iar grupul parlamentar l-a susținut. Senatorul PSD a făcut această mișcare fără a avea însă susținerea conducerii PSD.

Trebuie amintit că Șerban Nicolae este considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea și s-a făcut remarcat în trecut pentru asaltul asupra legiilor justiției din calitatea sa de președinte al Comisiei Juridice.

După eșecul înregistrat de PSD cu moțiunea de cenzură, Șerban Nicolae a considerat „o mare rușine” faptul că partidul din care face parte nu a reuşit să întrunească cvorumul pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban. „O mare şi nescuzabilă ruşine…”, a scris, luni, pe Facebook, senatorul PSD Şerban Nicolae, comentând faptul că şedinţa de luni a Parlamentului în care trebuia să se dezbată moţiunea de cenzură a fost închisă din lipsă de cvorum.