Liviu Dragnea nu mai poate munci. Acest lucru s-a petrecut după ce fostul șef al PSD a ofert un interviu postului de televiziune Realitatea PLUS. În consecință, fostul lider social- democrat Liviu Dragnea a depus, pe 27 august, o acţiune la Judecătoria Sectorului 5. El contestă interdicţia dreptului de a mai munci la atelierul penitenciarului Rahova, primită după interviul dat postului de televiziune Realitatea PLUS. Potrivit portalului instanţelor, cererea lui Dragnea se va judeca pe 8 septembrie.

Dreptul lui Dragnea de a munci la atelier i-a fost luat după ce Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că nu a autorizat realizarea niciunui interviu în spatele gratiilor.

De altfel, Liviu Dragnea povestește în interviul acordat fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea PLUS, că este la garaj, unde muncește zilnic.

„Uite, sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparație”. „Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-am reparat”, a precizat el în luna iunie.

În luna martie, s-a spus că Dragnea ar fi suferit un accident la Rahova.

„În urmă cu aproape două săptămâni, fostul lider al PSD a fost implicat într-un accident de muncă în Penitenciarul Rahova”, scrie cancan.ro. Se pare că fostul preşedinte al social-democraţilor şi al Camerei Deputaţilor a trecut cu bine peste accidentul în care şi-a zgâriat degetul în timp ce manevra un flex în atelierul de mecanic. A vrut să taie cu flexul și și-a zgâriat un deget. Nu a fost nimic grav. Incidentul s-a petrecut în timp ce muncea. S-au mai întâmplat în trecut astfel de incidente minore. Nu mulți deținuți se încumetă să pună mâna pe flex sau pe aparatul de sudură, dar el a fost mai muncitor. Acum a trecut cu bine peste incident”, au dezvăluit atunci anumite surse celor de la cancan.ro.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.