„În urmă cu aproape două săptămâni, fostul lider al PSD a fost implicat într-un accident de muncă în Penitenciarul Rahova”, scrie cancan.ro. Se pare că fostul preşedinte al social-democraţilor şi al Camerei Deputaţilor a trecut cu bine peste accidentul în care şi-a zgâriat degetul în timp ce manevra un flex în atelierul de mecanic.

„A vrut să taie cu flexul și și-a zgâriat un deget. Nu a fost nimic grav. Incidentul s-a petrecut în timp ce muncea. S-au mai întâmplat în trecut astfel de incidente minore. Nu mulți deținuți se încumetă să pună mâna pe flex sau pe aparatul de sudură, dar el a fost mai muncitor. Acum a trecut cu bine peste incident”, au dezvăluit sursele celor de la cancan.ro.

Ghinioanele lui Dragnea din penitenciar

Acesta nu a fost singurul incident suferit de fostul lider PSD în penitenciar. La începutul acestui an, când termometrele au indicat temperaturi scăzute, Dragnea a tremurat serios: în celula din Penitenciarul Rahova nu a funcționat căldura. Social-democratul a bănuit că nu a fost o coincidenţă şi că ar fi fost vorba despre o şicană, având în vedere că doar celula în care era încarcerat a avut această problemă. Mai departe, Dragnea s-ar fi plâns comandantului închisorii despre condițiile inumane.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate: Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman. În aprilie 2016, Dragnea fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”, condamnare la care s-a ajuns după ce judecătorii au considerat că acesta a folosit abuziv autoritatea și influența în partid pentru a denatura rezultatul scrutinului din 2012, cel care a vizat demiterea președintelui Traian Băsescu.