Pică Guvernul Cîțu?! PSD dă asigurări, prin vocea lui Marcel Ciolacu, că este gata să preia guvernarea.

Ciolacu cere sprijinul partenerilor sociali, arătând că moțiunea de cenzură nu este doar un act politic, ci și un instrument de dialog.

Pică Guvernul Cîțu?! Marcel Ciolacu vrea să preia guvernarea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Timişoara, că social-democraţii sunt pregătiţi să preia o eventuală guvernare, iar pentru succesul moţiunii de cenzură există deja negocieri inclusiv cu mai mulţi parlamentari ”angrenaţi în arcul guvernamental”.

„Negociem deja cu mai mulţi parlamentari angrenaţi în arcul guvernamental şi cu altă formaţiune care este în acest moment, la fel ca şi PSD, în opoziţie, avem o negociere pe textul moţiunii, dar şi cu grupul minorităţilor şi cu colegi neafiliaţi.

În acest moment, este pentru prima oară când o moţiune de cenzură are şanse de a trece la doar şase luni de la alegerile generale. Vrem să avem un suport şi de la partenerii sociali.

Este o nouă abordare a PSD. Considerăm o moţiune de cenzură nu doar o luptă politică, ci şi un instrument de dialog cu partenerii sociali să vedem unde s-a greşit şi credem că este o abordare corectă.

”Suntem pregătiți”

Suntem pregătiţi să preluăm o eventuală guvernare”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Ciolacu a acuzat actuala majoritate de abuzuri în ceea ce priveşte numirile în anumite instituţii.

„Şi TVR şi Radioul public fac parte din statul de drept, alături de CCR, de Avocatul Poporului, de CNA. Exact acuzele pe care ni le aduceau Ludovic Orban, Dan Barna şi preşedintele Iohannis, în acest moment le fac ei, nu legal, ci total abuziv.

A venit o decizie a CCR care a lămurit acele lucruri – şi a fost în unanimitate. Aşteptăm decizia CCR şi în ceea ce priveşte Avocatul Poporului. Noi suntem optimişti. În niciun stat democratic nu există atacuri la adresa CCR (aşa cum au fost la noi – n.r.)”, a arătat Ciolacu.

Sursă foto: Guvernul României, captură video.