Joi comisarii Gărzii de Mediu, alături de polițiști și jandarmi efectuează percheziții de amploare în județul Călărași, în locul unde au suspiciuni că sunt depozitate ilegal deșeuri care ar urma să fie arse.

Potrivit ultimelor informații, în zona respectivă se află un număr mare de comisari de la Garda de Mediu, dar și jandarmi și polițiști. De menționat este faptul că, este vorba de comuna Sărulești, din județul Călărași, iar la intervenție au fost aduși inclusiv patru câini antrenați special pentru această intervenție.

Forțele au fost defășurate în cazul în care cei vizați de anchetă nu vor fi cooperanți. Garda de Mediu are mai multe mandate de percheziție. Comisarii au bănuiala că în aceste locuri sunt depozitate în mod ilegal deșeuri extrem de periculoase, multe dintre ele provenite de la dezmembrări de mașini la service-uri auto.

Datele arată că nu doar că acestea ar fi depozitate fără un aviz, dar ele sunt și incendiate ilegal, fapt ce ridică gradul de poluare în zonă.

Percheziții pe bandă rulantă în România

Amintim faptul că polițiștii antidrog au reușit o captură uriașă de aproape o tonă și jumătate de heroină din portul Constanța.

Un polițist implicat a vorbit despre toată situația. Potrivit acestuia, traficanții implicați în dosarul capturii record au fost filați non-stop de polițiștii români.

„Operațiunea a fost una dintre cele mai complexe desfășurate de poliția română și de antidrog în această perioadă. A durat mai mult de un an de zile să ne dăm seama de membrii grupării și cum opera în spațiul european această grupare. Au făcut anumite teste să își dea seama cum reacționează membrii grupării când este o situație dificilă, să pună puzzle-ul într-o anumită formă”, a spus acesta pentru Digi24.

El a mai adăugat că gruparea era foarte bine pusă la punct în mai multe țări din Europa.

„Gruparea era destul de bine pusă la punct, cu membri diverși, cu diferite naționalități, acționa pe teritoriul Olandei, Belgiei, României, Bulgariei, aveau puncte de contact în Germania, Austria, Ungaria se descurcau destul de bine pentru introducerea cantităților de droguri” a adăugat acesta.

Sursă foto: INQUAM Photos, Cornel Putan