Gunoaiele continuă să fie trimise în România!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au controlat luni, 24 mai, pe sensul de intrare în ţară, două automarfare, conduse de către doi cetățeni bulgari, în vârstă de 31, respectiv 39 de ani.

După ce au fost efectuate controalele respective, șoferii nu au putut prezenta documentele de transfer pentru cele 34.620 de kilograme de deșeuri din aluminiu și hârtie, conform prevederilor legale.

Ambele transporturi erau încărcate din Bulgaria

Polițiștii au cerut sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, deoarece existau unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că un automarfar transporta cantitatea de 18.840 de kilograme deșeuri din aluminiu, iar celălalt transporta 15.780 de kilograme deșeuri din hârtie.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că ambele transporturi erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială de pe raza județului Olt. Ambii şoferi au prezentat documentațiile de notificare pentru circulația transfrontalieră însă acestea erau incomplete. Din acest motiv, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele respective de transport.

Cazul deşeurilor periculoase din portul Constanţa

Anterior, directorul Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat, vineri, la Ploieşti, că au fost efectuate controale la firma din judeţul Prahova care era destinatarul zecilor de containere cu deşeuri periculoase oprite de autorităţi în portul Constanţa.

„Avem un întreg proces de verificare şi cu alte instituţii ale statului. Lucrăm concomitent şi la port şi la destinatarul deşeurilor astfel încât să destructurăm orice reţea de crimă organizată care s-ar afla în spatele acestor importuri ilegale de deşeuri”, a spus Berceanu, în cadrul unei declaraţii de presă.

Autorităţile au descoperit în ultima perioadă zeci de containere cu deşeuri periculoase care veneau din Germania pentru o firmă din Prahova.