Ludovic Orban, președintele PNL, vrea să elimine cât mai repede pensiile speciale. Acesta a declarat, luni, că modificările Legii privind statutul parlamentarilor pentru eliminarea pensiilor speciale pentru deputaţi şi senatori urmează intre în dezbaterea primului plen reunit.

Ludovic Orban, despre eliminarea pensiilor speciale

“În condiţiile în care se respectă toate prevederile regulamentare le introducem pe primul plen în care este posibil din punct de vedere al şedinţelor comune. (…) Comisia de statut este oricum constituită, dar din punctul meu de vedere cel puţin pe două proiecte legislative de modificare a Legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor există posibilitatea introducerii pe ordinea de zi a plenului, întrucât termenele de depunere a rapoartelor pe cele două proiecte legislative au fost depăşite cu mult”, a declarat Ludovic Orban la Parlament.

“Nu mai avem de ce să amânăm”

Președintele PNL, Ludovic Orban a arătat că în contextul în care majoritatea formaţiunilor politice susţin acest lucru, pensiile speciale pentru parlamentari trebuie eliminate într-un termen cât mai scurt.

“Obiectivul nostru este să facem ceea ce este la îndemâna noastră. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse în special de PSD prin modificarea Legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor. PNL a fost singurul partid care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale pentru parlamentari şi am avut această poziţie de-a lungul ultimilor ani, comună, atâta timp cât la ora actuală aproape toate formaţiunile politice susţin acest lucru care este drept, corect, fair play faţă de cetăţeni, eu cred că nu mai avem de ce să amânăm adoptarea acestor modificări la Legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor şi să punem punct acestor pensii speciale pentru parlamentari într-un termen cât mai scurt”, a subliniat fostul prim-ministru Ludovic Orban.

Fostul premier, Ludovic Orban a răspuns că urmează să fie eliminate pensiile speciale şi pentru alte categorii, printr-un proiect de lege.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin