Veste extrem de proastă pentru cinci milioane de oameni. A explodat bomba pensiilor în România. Ultima decizie a Guvernului i-a pus pe jar pe cei vârstnici. Este prima dată când nu se indexează pensiile.

Pensiile, motiv de scandal între Guvern şi PSD

Pensiile românilor au ajuns motiv de scandal între PSD şi cei din Guvern. În plină criză sanitară, dar şi economică, Executivul a anunţat că viitoare mărire a veniturilor celor vârstnici se va face în ianuarie 2022. PSD face scandal.

Şeful PSD, Marcel Ciolacu, susţine în continuare că pensiile trebuie mărite. Mai mult, acesta a promis că dacă PSD va veni la putere, ar avea soluţii. Deşi România se confruntă cu nevoi uriaşe în domeniul medical, cu împrumuturi pe bandă rulantă pe care trebuie să le facem ca să ieşim din criză, Marcel Ciolacu, susţine creşterea pensiilor.

Spune că social democraţii chiar au soluţii pentru fiecare domeniu în parte, au programe, soluţii şi priorităţi. El consideră că ceea ce face actualul guvern este o crimă la adresa economiei şi reaminteşte că propunerea de buget alternativ propusă de PSD are sursele pentru acordarea celor 26% pentru majorarea pensiilor.

Ciolacu vrea să dea jos Guvernul

Mai mult, Marcel Ciolacu a declarat că PSD va depune moțiune de cenzură în timpul acestei sesiuni parlamentare în încercarea de a răsturna actuala guvernare. “Ne mint la televizor. Anul 2021, va fi anul investiţiilor. Măi Câțule, e 11 februarie, până se aprobă bugetul vine sfârşitul lunii februarie.

Ca să declanşezi investiţii trebuie ultimul sat, ultima comună să aibă buget să ajungă în martie, aprilie, mai. Întâi se aprobă consiliile judeţene apoi consiliile locale, ca să declanşeze procedurile de investiţii noi. Noi despre investiții vom vorbi în lunile septembrie-octombrie după ce se fac caietele de sarcini”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Mai mult, Marcel Ciolacu spune că este prima dată în România când nu se indexează pensiile. “Şi vii şi pe partea cealaltă la puţina ofertă pe care o are România vii şi limitezi cererea prin îngheţări de pensii, tăieri de alocaţii, tot ce se întâmplă. Cum să spui, nu am prins mărire de 8 % în programul de guvernare, l-am prins în programul electoral.

În programul de guvernare, la pagina 155 scrie foarte clar că pensiile vor fi indexate anual. Cum să nu indexezi pensiile cu rata de inflație? Tu dai noaptea atâtea ordonanţe. Când s-a întâmplat în România așa ceva, să dai atâtea ordonanțe să suspenzi legile”, a mai spus Marcel Ciolacu.