Veste de ultimă oră de la Ministerul Educaţiei. Pandemia face ravagii în şcoli! La doar câteva zile de la redeschiderea unităţilor de învăţământ, au fost descoperiţi infectaţi sute de elevi. Aproape 200 de clase au deja activitatea suspendată.

Probleme mari în şcoli

Pandemia loveşte şi în şcoli, la doar câteva zile de la redeschiderea acestora. Cei de la Ministerul Educaţiei au anunţat că 244 de elevi şi 329 de angajaţi din educaţie au fost confirmaţi cu COVID-19 de la reluarea cursurilor faţă în faţă.

Mai mult, 171 de clase au activitatea suspendată. “Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale.

Există 8 judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL şi VL). Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii”, a transmis, joi seară, Ministerul Educaţiei.

Situaţia şcolilor la nivel naţional

Reprezentanţii ministerului au prezentat situaţia la nivel naţional, care arată că numărul elevilor confirmaţi în perioada 8-11 februarie este de 244, iar cel al claselor cu activitate suspendată la data de 11 februarie – 171. De asemenea, în perioada 8-11 februarie au fost confirmaţi 329 de angajaţi.

“Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanţă majora triajul epidemiologic, menţinerea copiilor simptomatici la domiciliu si anunţarea medicului de familie”, au arătat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Sursa foto INQUAM / Alex Nicodim