Consiliul Concurenţei nu şi-a dat ok-ul pe modificarea regulilor de distribuire aleatorie a participanţilor lafondurile de pensi private obligatorii (Pilonul II) care urmează să intre în vigoare la începutul anului viitor.

“Respectivul act normativ nu a fost supus atenţiei autorităţii de concurenţă de către emitent şi prin urmare, până la momentul actual nu a fost întocmit şi emis un punct de vedere oficial în această privinţă”, au declarat reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

ING şi Allianz-Țiriac, scoase de la loterie

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat săptămâna aceasta o normă potrivit căreia fondurile ING şi Allianz-Țiriac nu vor mai primi participanţi distribuiţi aleatoriu timp de doi ani, adică până în 2012. 

Potrivit oficialilor Consiliului Concurenţei avizul, care nu este consultativ, trebuia obţinut înainte de aprobarea respectivului act normativ. “Consiliul Concurentei a luat act de modificările preconizate, urmează a analiza prevederile respectivului act normativ şi, în funcţie de rezultatele procesului de analiză, va întreprinde demersurile considerate necesare până la data intrării în vigoare a normei în discuţieau adăugat reprezentanţii acestei instituţii.

Fondurile ING şi Allianz-Țiriac adminsitrează conturile a aproape 60% din cei peste 4,8 milioane de participanţi  la fondurile de pe Pilonul II. La sfârşitul lunii octombrie, fondul  ING avea o cotă de piaţă de aproape 34% calculată în funcţie de numărul de clienţi, iar cel administrat de Alllianz-Țiriac – circa 26%.