Mihai Fifor a lansat niște critici dure la adresa ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, după ce acesta a afirmat recent că nu există suficienți bani pentru majorarea pensiilor.

Mihai Fifor, mesaj dur pentru Marcel Boloș

Marcel Bolos
Marcel Boloș / SURSA FOTO: Inquam Photos, George Calin

Președintele PSD Arad a afirmat că „dacă vrea să găsească banii necesari pentru majorarea pensiilor, ”ministrul Boloş să se ocupe de combaterea evaziunii fiscale, de creşterea colectării şi de digitalizarea Finanţelor”.

„Dacă vrea să găsească banii necesari pentru majorarea pensiilor, aşa cum ne-am asumat, ministrul Boloş să se ocupe de combaterea evaziunii fiscale, de creşterea colectării şi de digitalizarea Finanţelor!

Şi nu vorbim acum de măsuri care să îi împovăreze pe românii simpli, ci de marea evaziune, care afectează de atâţia ani bugetul ţării”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Mihai Vifor a subliniat că PSD și-a asumat misiunea de a rezolva problema creșterii pensiilor în România și vor face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple.

„Ca să fie foarte clar, PSD și-a asumat misiunea de a rezolva problema creșterii pensiilor în România și vom face tot ce ne stă în putință pentru ca pensionarii români să primească banii pe care îi merită cu prisosință”, a continuat acesta.

PSD nu va permite ca pensiile să nu crească

Potrivit politicianului, „premierul Ciolacu nu a acționat fără o analiză minuțioasă și serioasă pe buget și au fost găsite resursele necesare pentru a implementa cu succes acest proiect de mare însemnătate pentru fiecare pensionar.”

„Nu ne lăsăm manipulați și nici nu vom cădea în plasa celor care caută motive și subterfugii pentru a ne acuza că nu putem să guvernăm pentru oameni”, a mai scris deputatul social-democrat.

Mihai Fifor a adăugat că PSD și-a asumat o guvernare pentru români, pentru bunăstare și stabilitate, de aceea nu vor permite măriri de taxe, și nici amânarea creșterii pensiilor.

„Noi nu lăsăm pe nimeni în urmă! Guvernăm în mod responsabil pentru români!”, a conchis acesta.

Majorarea pensiilor, o prioritate pentru Guvern

Joi, pe 9 noiembrie, Marcel Boloş a scris pe pagina sa de socializare că majorarea pensiilor este o prioritate și o responsabilitate pentru Guvern. Ministrul a ținut să sublinieze că „oamenii care au muncit din greu zeci de ani TREBUIE să primească sprijinul pe care îl merită și de care au nevoie”.

O altă responsabilitate, a subliniat ministrul, este respectarea promisiunilor și garantarea siguranței financiare a pensionarilor.

De asemenea, ministrul a spus apoi că este „de partea persoanelor vulnerabile”. Acesta amintește apoi că a înființat un program special din fonduri europene. Este vorba despre „Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027”. Acesta aduce României peste 4 miliarde de euro și „se implementează acum în bună regulă”.

Boloş a afirmat și că, în trei ani de guvernare, pensiile „au fost majorate cu 40%”. Autoritățile au avut grijă în acest interval să calculeze foarte atent „ce se poate face”. Mai multe puteți citi aici.