Așadar, Marcel Boloş a scris pe pagina sa de socializare că majorarea pensiilor este o prioritate și o responsabilitate pentru Guvern. Ministrul a ținut să sublinieze că „oamenii care au muncit din greu zeci de ani TREBUIE să primească sprijinul pe care îl merită și de care au nevoie”.

Majorarea pensiilor este o prioritate și o responsabilitate pentru Guvern

O altă responsabilitate, a subliniat ministrul, este respectarea promisiunilor și garantarea siguranței financiare a pensionarilor.

„Majorarea pensiilor este o prioritate și o responsabilitate pentru Guvern. Oamenii care au muncit din greu zeci de ani TREBUIE să primească sprijinul pe care îl merită și de care au nevoie. Tot o responsabilitate este să ne asigurăm că acest proces se desfășoară în mod corect. Să ne respectăm promisiunile, să garantăm siguranța financiară a pensionarilor și să menținem stabilitatea economică a țării”, a scris Marcel Boloş pe Facebook.

Ministrul spune că este de partea persoanelor vulnerabile

De asemenea, ministrul a spus apoi că este „de partea persoanelor vulnerabile”. Acesta amintește apoi că a înființat un program special din fonduri europene. Este vorba despre „Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027”. Acesta aduce României peste 4 miliarde de euro și „se implementează acum în bună regulă”.

Boloş a afirmat și că, în trei ani de guvernare, pensiile „au fost majorate cu 40%”. Autoritățile au avut grijă în acest interval să calculeze foarte atent „ce se poate face”.

„M-a amuzat cum m-au surprins cei de la Inquam, o imagine care reflectă foarte bine ce am simțit astăzi când am văzut că se vorbește de majorarea pensiilor fără să se vorbească despre elementele legate de sursa de finanțare.

Mereu am fost de partea persoanelor vulnerabile, cei care m-au urmărit la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene o știu foarte bine. Am creat pentru ei un program special din fonduri europene, Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, care aduce României peste 4 miliarde de euro și se implementează acum în bună regulă.

Sunt însă susținătorul sprijinului onest, cu adevărat sustenabil. În trei ani de guvernare, pensiile au fost majorate cu 40%, având grijă să calculăm foarte atent ce se poate face. La fel am fost susținătorul #investițiilor: să ținem viu visul românilor la infrastructura de apă-canalizare, construit autostrăzi, drumuri naționale și județene, căi ferate, modernizare școli și modernizare spitale”, a completat ministrul.

Ministrul a conchis cu următorul mesaj: „Asta înseamnă să avem înțelepciunea să ne rezolvăm singuri problemele la noi acasă, să facem reforme și să ne încadrăm în țintele privind deficitul. Vom continua să ne ținem de cuvânt, dar nu ne permitem să repetăm greșelile trecutului”.