Gheorghe Turda încasează o pensie impresionantă din partea statului

Ce pensie are Gheorghe Turda? Cântărețul de muzică populară i-a convins pe judecători să îi acorde o pensie mai mare. Acesta a invocat legea legea 6/2006, potrivit căreia primesc drepturi suplimentare „pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică”.

Astfel, artistul încasează lunar din partea statului român de 1.900 de euro, adică 9.000 de lei, fiind angajat al MAI în anul 1991. Gheorghe Turda a lămurit faptul că beneficiază de o pensie militară, și nu specială, cum au spus unii oameni.

„Menționez că pensia lui Gheorghe Turda nu este o pensie specială, așa cum cred mulți și mă tot judecă fără să cunoască adevărul. Eu am cotizat 55 de ani de carieră artistică, am cotizat la pensia mea militară, să știe asta toți proștii care comentează. Eu am o pensie militară, așa cum au și jandarmii și polițiștii, și cei din Armată și cei din Interne.

Întâi să se documenteze lumea, apoi să vorbească. Repet, Gheorghe Turda are pensie militară, nicidecum specială, am ieșit la pensie cu grad de general, mai au ca mine și Ilie Năstase și artiști și sportivi, militari din cele două ministere, din Interne și din Armată.

Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română și la Ciocârlia. Am fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne și sunt mândru de pensia mea. Față de alții care n-au avut aproape nicio… sau poate au avut doar câțiva ani de activitate și au emis pretenția să aibă pensia ca Gheorghe Turda. Da, 9.000 de lei, da. Deocamdată, mulțumită lui Dumnezeu, e bine”, a declarat el, potrivit Playtech.

Artistul este extrem de solicitat în perioada sărbătorilor de iarnă

La vârsta de 75 de ani, Gheorghe Turda acordă o atenție deosebită sănătății sale și adoptă un stil de viață sănătos. Această abordare se reflectă în nivelul său de energie și în atitudinea pozitivă pe care o manifestă în timpul concertelor.

În perspectiva concertelor pe care urmează să le susțină în perioada sărbătorilor de iarnă, artistul se pregătește temeinic. Asta pentru că că este extrem de solicitat în această perioadă festivă.

În același timp, această perioadă reprezintă una dintre cele mai profitabile pentru cântăreț. Potrivit Playtech, un artist de muzică populară obișnuiește să câștige în medie 1.500 de euro pentru fiecare reprezentație.

Apreciatul artist a susținut câteva concerte în Germania și la Roma, la începutul lunii decembrie. În plus, noaptea de Revelion îl va găsi tot pe scenă, de această dată în România.

Totodată, artistul a dezvăluit că a dobândit abilitatea de a-și negocia onorariul pe parcursul carierei sale. Prin urmare, el primește un tarif dublu pentru un spectacol de Revelion.

Maestrul interpret a discutat și despre starea sa de sănătate. Deși mulți au speculat că ar întâmpina probleme de sănătate, declarațiile făcute de Gheorghe Turda contrazic toate aceste zvonuri. Mai multe puteți citi aici.