Europarlamentarul Rareș Bogdan este de părere că președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan în va susține pe premierul Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia PNL.

Precizările acestuia vin în contextul în care Ilie Bolojan continuă să refuze în a spune pe cineva va vota, iar Bogdan susține că la final, decizia sa va fi ”cireașa de pe tort în tabăra reformistă”.

Totodată, europarlamentarul susține că președintele Consiliului Județean Bihor este o persoană riguroasă care își dorește o hotărâre a biroului județean.

„Ilie Bolojan nu s-a poziționat încă, dar a fost extrem de ferm. El a fost primul prim-vicepreședinte al partidului care s-a retras de la conducerea PNL, considerând că deciziile nu se iau în mod democratic. A ales să se retragă la Primăria Oradea. E un om extrem de riguros. El vrea o hotărâre a biroului județean.

Sunt convins că Ilie Bolojan o să fie cireașa de pe tort în tabăra reformistă, care are oameni cu experiență cum e Emil Boc, Flutur, Lungu și extrem de tineri, cum e Sighiartău, Pavel Popescu, eu și alții”, a spus Rareș Bogdan pentru servuscluj.ro.

Pe cine susține Ilie Bolojan

Amintim faptul că, la finalul acestei săptămâni, Ilie Bolojan a vorbit despre fiecare candidat la președinția PNL în parte. Potrivit acestuia, Ludovic Orban are o experiență politică vastă, însă Florin Cîțu este din altă generație, este mai tânăr și totodată ocupă și funcția de premier al țării.

”Orban are o experiență mai mare pentru că este activ politic de mulți ani, îl cunosc colegii, are o experiență mai mare în administrație, a dovedit o capacitate de negociere destul de bună, nu doar în interiorul partidului, ci și în Parlament. Votul de cădere a Guvernului Dăncilă a fost rezultatul unei astfel de negocieri.

Cîțu are alte avantaje: e din altă generație, e finanșist într-o perioadă în care e nevoie de oameni care stăpânesc mecanismele financiare și are poziția de premier, care este o poziție importantă, de jucător, din care poate demonstra ce vrea să facă”, a explicat Bolojan.

Președintele Consiliului Județean Bihor a fost întrebat cu cine ar urma să voteze dintre cei doi liberali în cazul în care alegerile ar avea loc astăzi. În acest context, Bolojan susține că nu s-ar putea prezenta la vot.

”Azi nu aș exprima un vot în condițiile actuale. Având o experiență de peste 25 de ani în politică, am văzut multe lucruri. E nevoie de un program și de o capacitate de a pune în practică acest program”, a explicat el.