Patrick Mouratoglou, „bine mersi” în timp ce Simona Halep așteaptă decizia TAS

În această perioadă tumultuoasă, jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia afirmă că Patrick Mouratoglou nu a încercat altceva decât să mute „mortul”.

Într-un editorial pentru GSP, jurnalistul a vorbit despre atitudinea lui Mouratoglou. Potrivit lui Ioanițoaia, francezul este „bine mersi”, în timp ce Simona Halep este acuzată de dopaj și așteaptă un verdict crucial pentru viitorul ei în tenis.

O anomalie remarcată și de Andy Roddick, fostul numărul 1 mondial. Americanul, acum în vârstă de 41 de ani, nu ezită să critice deschis tehnicianul francez. Roddick îl acuză pe Patrick Mouratoglou și îi aduce reproșuri.

Totodată, și-a exprimat îndoielile cu privire la o eventuală achitare a Simonei de către TAS, mai scrie jurnalistul.

Ovidiu Ioanițoaia observă că alții „aleg să nu-și exprime părerea” deoarece Patrick Mouratoglou „rămâne cineva în lumea tenisului, persoană cu care nu e bine să te cerți. Iar să-l ai ca dușman, nici atât”.

Andy Roddick, câștigătorul US Open 2003, a remarcat că este injust ca numai Simona Halep să aibă de suferit.

„Conform opiniei sale, Mouratoglou ar fi trebuit să recunoască public că «Eu i-am dat suplimentul și a fost vina mea» (…). N-aș fi reprodus citatele din Andy Roddick dacă n-aș fi scris eu însumi, dar și mulți alții, în același registru.

Condamnând ori măcar ironizând complicitatea lui Mouratoglou. Care în această perioadă tulbure n-a încercat altceva decât, scuzați expresia, să mute mortul de pe Edgar Quinet pe Academiei. Să nu intre în cadru, să treacă neobservat.

Cu alte cuvinte, să-și spele mâinile de roxadustat fără să fie văzut și luat la întrebări”, a conchis jurnalistul.

Simona Halep
Simona Halep / SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Simona Halep, suspendată pentru patru ani din tenis

Pe 12 septembrie 2023, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunțat suspendarea Simonei Halep pe o perioadă de patru ani pentru dopaj. Suspendarea începe de la data de 7 octombrie 2022 și se va încheia pe 6 octombrie 2026.

Potrivit tennis365.com, încrederea în șansele de apărare ale Simonei Halep este redusă. Aceștia consideră că poziția fermă a Simonei, care susține că nu a utilizat intenționat substanța interzisă roxadustat, nu va fi suficientă pentru a evita pedeapsa.

Decizia finală în acest caz este așteptată în următoarele luni. Fiecare zi petrecută în afara terenului îi îndepărtează pe Halep de revenirea în tenis și continuarea carierei sale.

Ilie Năstase a exprimat surprinderea față de momentul în care Patrick Mouratoglou a dezvăluit informațiile despre Simona Halep. El s-a întrebat de ce această chestiune nu a fost adusă în discuție mai devreme. Năstase a subliniat și situația similară cu Serena Williams.

El a evidențiat și refuzul Serenei de a fi testată în anumite situații, afirmând că este un subiect cunoscut în lumea tenisului. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ProSport Live.