Jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia a apărat-o pe Simona Halep în scandalul de dopaj, acum nu mai poate face acest lucru. Asta pentru că au apărut prea multe dovezi care o inculpau. La un moment dat, i-a cerut Luminței Paul să îi explice neregulile din pașaportul biologic al constănțencei, însă nu a înțeles mare lucru.

Simona Halep ar fi trebuit să se întoarcă împotriva lui Mouratoglou

După ce fostul antrenor al Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, a recunoscut că el i-a recomandat suplimentul contaminat, jurnalistul anticipa că ea se va distanța de Academia Mouratoglou și va cere ca ei să fie investigați împreună cu ea.

„Lămurit și de la cine a plecat răul, cine l-a provocat, m-am așteptat ca Simona să se dezică de cei de la Academia Mouratoglou, în favoarea cărora sacrificase o întreagă echipă de compatrioți, pe Ruzici, pe Cercel, pe alții. Și nu doar atât. Ci să ceară ca, în paralel cu ea, să fie investigați și aceștia. Trași la răspundere.

Surprinzător, Simona n-a procedat așa. În pofida complicității lui Mouratoglou, care și-a reconfirmat amestecul în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, constănțeanca s-a arătat împăcată cu soarta nedreaptă!

Deși Mouratoglou et Comp. au nenorocit-o, practic, i-au ruinat cariera, Simona a continuat să-și clameze o inocență în care cred tot mai puțini”, a scris acesta, potrivit GSP.

Patrick Mouratoglou
Patrick Mouratoglou (SURSA FOTO: Facebook, Patrick Mouratoglou)

Relația dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou, mai mult decât una de jucător-antrenor?

Ovidiu Ioanițoaia susține că ar fi trebuit să se îndrepte împotriva lui Patrick Mouratoglou. Dar nu a făcut acest lucru, „a rămas în tabăra diavolului și totul a culminat în clipa în care, după audierile de la TAS, a acceptat să ia cina tete-a-tete cu Mouratoglou, ca să ce? Să pună țara la cale!”.

El consideră că în această situație, orice altă sportivă ar fi renunțat la Mouratoglou după evenimentele recente.

„Nu și Simona, poate nu vrăjită de francez, dar sigur dominată de el”, a mai scris jurnalistul.

Potrivit lui Ovidiu Ioanițoaia comportamentul actual al Simonei „este de neînțeles în situația actuală”. Însă consideră că relația ei cu Mouratoglou să nu fi fost „doar una dintre o tenismenă și antrenorul ei. Să fi însemnat ceva mai mult”.

„Dacă așa stau lucruri și, opinie mai largă, nu stau bine, atunci Simona n-are decât să-și poarte crucea. Implicit, să nu se mai considere victimă și să admită că și-a făcut-o cu mâna ei. Având de ales, a ales greșit, iar acum suportă consecințele”, a conchis jurnalistul.

Românca poate ataca decizia TAS la Curtea Supremă Federală din Elveția

Sunt puțini cei conștienți că, în cazul în care hotărârea de la TAS nu va fi favorabilă pentru ea, Simona Halep are încă o oportunitate uimitoare. Ea poate aduce cazul în fața Curții Supreme de Justiție din Elveția. Această posibilitate îi oferă șansa de a lupta pentru drepturile ei în acel for.

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) ar putea avea un impact semnificativ asupra carierei Simonei Halep. Cu toate acestea, este important să se înțeleagă că, în cazul în care hotărârea nu va permite revenirea ei în tenis, românca va mai avea încă o opțiune disponibilă. Mai multe puteți citi aici.