S-a terminat coșmarul pentru Simona Halep

Suspendată pentru o perioadă de 4 ani de către Tribunalul Sport Resolutions, decizia luată de judecători după ce acuzarea solicitase inițial 6 ani de interdicție, Simona Halep a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Audierile au avut loc între 7 și 9 februarie. Evoluția pledoariilor a încurajat-o pe constănțeancă să creadă că va primi o decizie favorabilă din partea arbitrilor de la Lausanne.

Așadar, Simona Halep a scris pe Instagram:

„S-a încheiat coșmarul pe care l-am trăit în ultimul an și jumătate. Am avut șansa să-mi prezint apărarea în fața TAS și să demonstrez că niciodată nu am recurs la niciun fel de dopaj”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Reacţia imediată a legendarului Boris Becker

Postarea Simonei a strâns 30.000 de aprecieri în mai puțin de două ore de la publicare.

Printre cei care i-au răspuns se numără Boris Becker, câștigător de 7 ori al turneelor de Grand Slam, și Alex Corretja, fost număr 2 mondial și dublu finalist de Grand Slam.

„Îți tin pumnii, Simo!!! Meriți un verdict bun și sper să te întorci pe teren. Ne lipsești!”, a scris Becker.

„Toate cele bune 🤞🏻”, a răspuns Corretja.

În secțiunea comentarii, și-a făcut simțită prezența și Mihaela Buzărnescu (35 de ani). Aceasta a postat o inimă și un emoticon de aplauze.

Apărarea Simonei Halep la TAS

Atât în primă instanță, cât și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), Simona Halep și-a susținut cauza, afirmând că testul pozitiv la roxadustat a fost rezultatul contaminării unui supliment alimentar pe care l-a consumat în august 2022, respectiv o pudră de colagen comercializată de firma canadiană Quantum Nutrition.

Judecătorii de la Sport Resolutions, care au decis suspendarea Simonei pentru o perioadă de 4 ani, au concluzionat că, deși pudra Keto MCT a reprezentat o sursă pentru roxadustatul găsit în proba din 29 august 2022, cantitățile ingerate nu explică concentrația de roxadustat din urina sa.

Mai mult, Simona Halep nu a putut identifica o altă sursă a roxadustatului, iar Tribunalul a considerat că negarea consumului conștient este insuficientă.

Nume mari din lumea tenisului o susțin pe Simona Halep

Amintim că mulți oameni și-au exprimat susținerea față de fostul număr unu mondial. Printre aceștia se află chiar foștii campioni de tenis Kim Clijsters (40 de ani) și Andy Roddick (41 de ani).

Ei cred că principalul vinovat în acest caz este antrenorul Patrick Mouratoglou.

Simona Halep își așteaptă verdictul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a-și clarifica statutul în cazul acuzațiilor de dopaj. Ea poate fi fie exonerată, fie sancțiunea inițială poate fi redusă. Mai multe puteți citi aici.