Fostul antrenor al Simonei Halep, critici la adresa lui Patrick Mouratoglou

Intervenție în cazul Simona Halep! Artemon Apostu-Efremov, un alt antrenor care a colaborat cu românca, face acuzații serioase la adresa lui Patrick Mouratoglou după procesul care a avut loc la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Antrenorul a fost concediat de Simona Halep în 2021, cu un an înainte ca aceasta să-l angajeze pe Patrick Mouratoglou. Acum, și-a exprimat părerea după finalizarea procesului de la TAS.

Deși Mouratoglou a recunoscut că a furnizat lui Halep un supliment de colagen contaminat cu Roxadustat, francezul este criticat de către „Arti”.

Simona Halep suferă consecințele din cauza lui Patrick Mouratoglou. Iar Artemon Apostu-Efremov afirmă că sportiva a fost lăsată într-o situație dificilă de francez.

„E clar: ea a căzut, cumva, într-o capcană. Eu, știind-o pe Simona, a fost, de-a lungul carierei, extrem de atentă la aceste detalii”, a declarat el, potrivit sport.ro.

„Ne cunoaștem de mult timp. Ne-am antrenat împreună. A fost nevoită să scoată singură castanele din foc, pentru că am impresia că membrii din echipa sa au părăsit-o pentru multă vreme.

Declarația lui Mouratoglou a venit foarte târziu și a fost cu jumătate de măsură. Nu a spus: ‘sunt vinovat, îmi asum, echipa mea a greșit’, ci a zis că se simte responsabil”, a adăugat fostul antrenor al Simonei Halep.

Artemon Apostu-Efremov, care a lucrat anterior cu sportive precum Gabriela Ruse, Mihaela Buzărnescu și Irina Begu și-a continuat criticile la adresa lui Mouratoglou:

„Ce e mai rău în situația asta e că va fi singura care va plăti. Oricum a plătit deja, timp de doi ani de zile.

Cumva, Mouratoglou a reușit să se strecoare. Simona a rămas singură în fața reflectoarelor, pentru foarte mult timp. Nu știu dacă a fost o strategie sau așa s-a întâmplat.

Cert e că, în orice caz, ea va plăti. În rest, Mouratoglou a fost cu alți sportivi, nu a pățit nimic”, a spus acesta.

Patrick Mouratoglou, antrenor, Simona Halep
Patrick Mouratoglou / SURSA FOTO: Facebook

Simona Halep așteaptă verdictul TAS

Încă din octombrie 2022, Simona Halep se confruntă cu „cel mai dificil meci” din viața ei. Fostul număr 1 mondial și campioana de la Wimbledon așteaptă acum verdictul unei comisii independente alcătuite din trei persoane la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Elveția.

Dacă Simona Halep va pierde apelul la TAS, cariera sa va fi aproape încheiată. Iar lumea tenisului va fi zguduită de cel mai amplu scandal de dopaj de la cazul Maria Sharapova, depistată pozitiv cu meldonium în 2016, afirmă jurnalistul Jamie Braidwood într-un articol dedicat acestui caz al sportivei.

Halep contestă interdicția de patru ani impusă de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, o substanță interzisă. În plus, investigațiile au dezvăluit nereguli în pașaportul ei biologic. Halep neagă vehement orice abatere și atribuie rezultatele pozitive contaminării cu suplimente nutritive. Cu toate acestea, acuzațiile aduse în fața comisiei TAS sunt de o gravitate semnificativă. Mai multe puteți citi aici.