Micile prăjituri sunt pregătite în cel mai scurt timp și vă vor încânta.

Cum să faci această rețetă de lava cake

Nu aveți nevoie de ingrediente de lux pentru a face un lava cake decadent. Această metodă folosește un amestec de prăjituri cumpărat din magazin, ca bază, și o tehnică simplă pentru a crea acel interior de ciocolată cremos, care curge.

Puteți obține ingredientele și metoda completă pe pagina TikTok sau Instagram a lui Maze, dar veți avea nevoie de o cutie de amestec de tort de ciocolată, ouă, ulei, zahăr granulat, glazură de ciocolată neagră, unt și zahăr pudră. Rețeta este oferită de Parade.

Pasul 1

Scoateți aproximativ un sfert de cană din amestecul de tort și lăsați-l deoparte. În amestecul de prăjitură rămas adăugați 2 ouă și uleiul, apoi amestecați până se omogenizează bine.

Pasul 2

Ungeți cu unt interiorul unei forme de brioșe. Omogenizați amestecul de prăjitură rămas cu aproximativ un sfert de cană de zahăr, apoi puneți-l în interiorul fiecărei forme unsă cu unt pentru a acoperi părțile laterale.

Acest lucru va ajuta la crearea unei texturi ușor crocante în jurul marginilor și va ajuta prăjiturile să se ridice pe părțile laterale ale tăvii.

Pasul 3

Adăugați o lingură de aluat în fiecare formă, doar cât să acopere ușor fundul. Apoi, folosiți o lingură pentru a crea o mică fântână în centru.

Puneți o cantitate generoasă de glazură de ciocolată neagră în fântână. Aceasta este cheia acelui miez lava cake.

Pasul 4

Puneți mai mult din aluatul de prăjitură peste glazură, netezindu-l ușor pentru a vă asigura că glazura este bine întinsă.

Pasul 5

Puneți forma pentru brioșe în cuptor la 230° Celsius și coaceți timp de 15 minute. Marginile ar trebui să fie crocante, dar centrul va fi ușor moale.

Pentru a răsturna prăjiturile, puneți o farfurie mică deasupra formelor, apoi răsturnați cu grijă prăjitura pe farfurie. Pudrați cu zahăr pudră și savurați-le calde cât timp interiorul este încă topit.

Sfat important

Respectați timpul de coacere de 15 minute pentru cele mai bune rezultate. Lăsați-le să se odihnească un minut înainte de a răsturna, astfel încât prăjiturile să-și mențină forma.

Deși glazura de ciocolată creează acel centru clasic de ciocolată topită, puteți folosi și unt de arahide, Nutella, sos de caramel sau chiar unt.

De asemenea, o linguriță de înghețată de vanilie, o linguriță de frișcă și/sau câteva fructe de pădure proaspete vor da mai multă aromă acestui desert.