Această rețetă de clătite este suficient de rapidă pentru un mic dejun in timpul săptămânii, dar și pentru ca orice brunch de weekend să fie unul special. Ingredientele folosite la această rețetă ascund un mic secret.

Clătitele făcute acasă sunt mai delicioase

Le puteți servi cu sirop de arțar, sos de ciocolată, fructe proaspete sau foarte simplu cu o bucată de unt. Renunțați la amestecul de clătite de la cutie. Un teanc de clătite de casă este întotdeauna mai sănătos și mai bun.

Ingredientele necesare pentru a face clătite rapide, conform acestui site.

făină universală
praf de copt
bicarbonat de sodiu
sare
zahăr granulat
ouă (3 sau 4 în funcție de dimensiune);
lapte bătut sau iaurt
unt (folosiți unt sărat, dar dacă sunteți sensibil la sare, folosiți în schimb unt nesărat).

Cum se prepară clătitele americane

Folosiți un tel pentru a amesteca ingredientele uscate. Adăugați toate ingredientele uscate într-un bol și amestecați bine de tot pentru a se combina. Adăugați ouăle și zerul în făină pentru a face clătite. Adăugați ouăle, laptele bătut și untul topit și amestecați până când ingredientele se omogenizează bine.

Apoi încingeți untul într-o tigaie fierbinte.

Puneți tigaia la foc mediu și adăugați suficient unt pentru a acoperi cu generozitate fundul tigăii. Luați o cană sau un polonic pentru a turna aluatul de clătite într-o tigaie fierbinte. Când untul s-a topit, adăugați aluatul în tigaie pentru a forma clătite.

Folosiți aproximativ un sfert de cană de aluat per clătită, dar nu turnați totul dintr-o dată. Adăugați puțin aluat în tigaie pentru a forma clătite mici.

Pe măsură ce aluatul de pe fund începe să se întărească, adăugați mai mult aluat deasupra fiecărei clătite. Acest lucru va crea clătite groase și pufoase.

Le puteți servi cu miere, sirop de arțar sau orice alt sirop

Când suprafața clătitelor face bule mici și părțile laterale sunt gata, e momentul să fie întoarse. Folosiți o spatulă pentru a le întoarce și gătiți-le până se rumenesc pe cealaltă parte.

Scoateți clătitele pe o farfurie, ștergeți tigaia cu un prosop de hârtie sau clătiți-o pentru scurt timp în chiuvetă, adăugați din nou o bucățică de unt și continuați să gătiți clătitele până când tot aluatul este folosit. După ce le-ați scos, le puteți servi cu miere, sirop de arțar sau orice alt sirop pe care îl preferați.