Este anunțul momentului despre vaccinul celor de la Moderna. Compania a redus semnificativ estimările privind vânzările sale cu până la 5 miliarde de dolari. Potrivit ultimelor date, acest acest lucru a produs o pagubă imensă. Totul s-a petrecut din cauza dificultăţilor de a umple fiolele şi a le distribui pentru a satisface cererea globală fără precedent. Ca urmare a acestui lucru, acţiunile companiei au scăzut cu 16%, transmite Reuters.

Șefii companiei Moderna au dezvăluit că dificultăţile de producţie constau acum în îmbutelierea dozelor. Această procedură este cunoscută şi sub denumirea de umplere şi finisare. O altă problemă este legată de dezvoltarea infrastructurii pentru a livra serul împotriva COVID la nivel internaţional, mai degrabă decât producţia de materie primă.

 Informația care a provocat o pagubă imensă

”Credem cu adevărat că putem rezolva acele probleme de aprovizionare pe termen scurt… acestea sunt ceea ce le-aş califica drept probleme incipiente ale extinderii atât de rapide”, a declarat directorul general Stéphane Bancel analiştilor, într-o conferinţă telefonică.

În final, lovitura a fost puternică și s-a putut observa joi. Acţiunile Moderna au scăzut cu 16,3%, la 289,50 dolari.

Potrivit sursei citate, producătorul de medicamente din SUA angajează mai mulţi muncitori pentru producţie. În plus, compania investeşte resurse suplimentare în liniile sale de producţie pentru a creşte numărul de doze pe care le poate livra în fiecare săptămână. Această informație a fost dezvăluită de Stéphane Bancel.

Anunțul momentului despre vaccinul Moderna. La ce vânzări se așteaptă

Vaccinurile Moderna pentru Covid-19, ca şi cele de la Pfizer, necesită depozitare la o temperatură foarte scăzută, creând dificultăţi de logistică, în special în ţările mai sărace, care nu au o infrastructură extinsă de depozitare la rece. Reducerea ţintei de vânzări a companiei este în contrast puternic cu cea a companiei concurente mai mari Pfizer, care la începutul acestei săptămâni a mărit prognoza de vânzări pentru vaccinul său.

Moderna se aşteaptă acum la vânzări între 15 şi 18 miliarde de dolari în 2021, faţă de 20 de miliarde de dolari estimate anterior. Livrările ar urma să fie între 700 de milioane şi 800 de milioane de doze în acest an, în scădere faţă de prognoza anterioară de 800 de milioane – 1 miliard de doze. Cu toate acestea, Moderna anticipează că vânzările sale de anul viitor ar putea fi cuprinse între 17 şi 22 de miliarde de dolari.

În urmă cu câteva zile, a apărut o altă informație cheie legată de serul produs de cei de la Moderna. Potrivit studiilor realizate de companie, vaccinul anti-covid care îi poartă numele oferă o protecție mai mare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani.