Anunț de ultimă oră al șefului de la Palatul Victoria. Premierul Ludovic Orban a afirmat vineri, răspunzând unei întrebări referitoare la relaxarea restricţiilor, că ar putea fi permise manifestaţiile, cu număr limitat de persoane şi cu respectarea măsurilor sanitare.

Orban vrea relaxarea restricțiilor!

„Vă spun că m-am gândit să permitem manifestaţiile, în anumite condiţii. Sigur, reglementate, cu mască, număr limitat de persoane, că am văzut nişte comentarii care sunt răutăcioase şi nu au nicio legătură cu guvernul nostru. Guvernul nostru întotdeauna a fost deschis dialogului şi niciodată nu s-a temut de adunări publice”, a declarat Orban, la Drobeta Turnu-Severin.

Prim-ministrul a anunţat, în urmă cu o zi, că Guvernul va adopta luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Premierul Ludovic Orban a participat la prezentarea proiectului noii termocentrale Romgaz-GSP Power din satul Halânga, comuna Izvoru Bârzii, în apropiere de Drobeta Turnu Severin.

Până la relaxarea restricțiilor, premierul Ludovic Orban și Guvernul liberal vor să prelungească starea de alertă cu încă 30 de zile. Aceasta va expira pe data de 16 septembrie, dar Orban a anunțat că la începutul săptămânii viitoare aceasta va fi prelungită de către Executiv.

În ședința de Guvern de joi s-a luat în calcul această măsură, dar din cauza faptului că lipsea avizul Consiliului Legislativ măsură a fost amânată pentru prima zi din săptămâna viitoare.

Sursa foto INQUAM / Cornel Putan