Premierul Ludovic Orban a comentat, vineri, posibilitatea ca PSD să depună o nouă moţiune de cenzură. „Ultimul lucru de care are nevoie România acum este o nouă moţiune de cenzură a PSD”, consideră şeful Guvernului, care spune că o astfel de acţiune ar fi un „semn de neseriozitate şi de iresponsabilitate”.

„Asta mi se pare un semn de neseriozitate şi de iresponsabilitate. S-a văzut foarte clar că nu au reuşit, cele două PSD-uri nu au reuşit să adune cvorumul necesar pentru moţiune. Acum, şi-au mai dat afară cinci parlamentari sau câţi şi-au dat afară, nici nu s-au uitat că unii aveau certificate medicale, erau… în fine, nu mă interesează ce face PSD.

Cert este că ultimul lucru de care are nevoie România acum este o nouă moţiune de cenzură a PSD. România are nevoie de un guvern stabil implicat, care să rezolve problemele cetăţenilor, care să împingă economia înainte, care să se lupte cu toate instrumentele legale pentru stăvilirea răspândirii virusului şi pentru relansarea economică”, a spus Orban.

Întrebat dacă în cazul unei moţiuni de cenzură liberalii se bazează pe o majoritate parlamentară, premierul Orban a explicat că: „Majoritatea se manifestă, la această moţiune de cenzură s-a văzut foarte clar că avem o majoritate, sper ca ea să se manifeste şi în procesul de legiferare şi, de asemenea, să se manifeste la orice altă aventură a PSD”.

Ciolacu: PNL nu poate evita o moţiune de cenzură

La începutul acestei săptămâni, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a ameninţat Guvernul că nu va putea evita un vot pentru o moţiune de cenzură din partea social-democraţilor, indicând că ar putea fi vorba de un vot pe actuala moţiune sau o nouă moţiune depusă în sesiunea ordinară.

„Suntem în opoziţie, am introdus o moţiune de cenzură. Cu adevărat, pentru prima dată în România a fost introdusă în sesiune extraordinară. Nu consider că este un eşec, deoarece în acest moment nu avem un vot. Nu ne aşteptam ca parcursul până la votul pe moţiune să fie atât de lung. (…) Ştim şi noi şi domnul Orban că dacă această moţiune ajunge la vot, trece.

Avem dreptul, constituţional, ca să depunem o moţiune de cenzură în sesiune ordinară. Nimeni nu poate să ia acest drept opoziţiei. (…) Va fi vot pe moţiune. Că va fi pe această moţiune, că va fi pe o moţiune în sesiunea ordinară, până la urmă nu vor putea evita”, a declarat Marcel Ciolacu pentru Antena 3, transmite Agerpres.

Din punct de vedere politic, pentru actuala moţiune se aşteaptă decizia Curţii Constituţionale, pentru care un prim termen este fixat pe 15 septembrie, context în care probabil se va prefera soluţia depunerii unei noi moţiuni, în sesiunea ordinară, a mai precizat Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea