Victor Ponta, preşedinte al Pro România, ameninţă că formaţiunea sa va iniţia o moţiune de cenzură împotriva Guvernului liberal condus de Ludovic Orban şi speră ca PSD şi alţi parlamentari încă „nevânduţi” o vor sprijini. Ce a declanşat această reacţie a fostului premier? Un proiect al Ministerului Sănătăţii.

Mai precis, este vorba despre o ordonanţă a ministerului, aflată în dezbatere publică, care prevede că spitalele şi clinicile private vor putea accesa în orice moment fondurile bugetare cuprinse în programele de sănătate. Prin comparaţie, în prezent, ele puteau implementa programe de sănătate numai dacă era depăşită capacitatea furnizorilor publici.

Iată un adevărat motiv pentru moțiunea de cenzură / și vom iniția noi Moțiunea, sper alături de PSD și de alți parlamentari încă “nevânduţi”. Dacă este adoptat acest proiect ucigaș pentru cea mai mare parte dintre români ( cei fără “bani”, cei lăsați în urmă, cei ignorați și batjocoriți de “caramitrii și voiculeştii” care visează la “Legea Junglei” și la miliarde de euro dați de români marilor companii externe care le finanțează lor campaniile pentru funcții publice )!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Ponta: Să oprim vânzarea dreptului fundamental la Sănătate!

Fostul premier a continuat, enumerând persoanele care au încercat, de-a lungul timpului, să vândă Sănătatea din România „unor stăpâni bogaţi din afară”, precum Traian Băsescu sau Vlad Voiculescu. „Acum PNL şi PLUS pornescu pe acelasi drum”, scrie Ponta în mesajul său.

„În Ianuarie 2012 a început Băsescu proiectul prin care să ne vindem “Sănătatea” unor stăpâni bogați din afară – dar a fost oprit de Raed Arafat, de oamenii care au protestat în stradă și de USL în Parlament !

În 2016 a fost adus Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății care să reia această vânzare ticăloasă a intereselor românilor – a fost oprit prin votul oamenilor din Decembrie 2016 !

Acum PNL și PLUS pornesc din nou pe același drum ( probabil mânați din urmă de cei care le plătesc campaniile de 4 ani și tot le cer “prețul”)! Este momentul că ProRomânia să strângă toate forțele politice încă dedicate intereselor României și să oprească încă o dată vânzarea dreptului fundamental la Sănătate!

Vă rog pe toți cei care încă țineți la drepturile cele mai importante să fiți alături de noi !”, îşi încheie Victor Ponta pledoaria de pe pagina sa de socializare.