PSD rămâne tot mai singur în încercarea de a dărâma guvernul Orban prin moțiune de cenzură. După ce Victor Ponta, liderul PRO România, a anunțat că partidul său nu va susține moțiunea de cenzură, un alt fost aliat de nădejde al social-democraților a făcut marți seară un anunț similar.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că nici formațiunea politică pe care o conduce nu va vota moțiunea de cenzură anunțată de PSD pentru căderea Guvernului Orban. Ca și PRO România, ALDE susține alegerea primarilor în două tururi.

”Această decizie de asumare a răspunderii în Parlament pe care a luat-o primul-ministru este, de fapt, o provocare deschisă la adresa PSD. De ce? PSD nu are alternativă, adică trebuie să depună o moțiune de cenzură. Cu toate că, evident, căderea Guvernului deschide calea spre anticipate”, a spus Tăriceanu la Realitatea Plus.

Susțin alegerile în două tururi

”I-am spus domnului Ciolacu, în discuția pe care am avut-o ieri (n.r. luni), că noi susținem această formulă de alegere a primarilor în două tururi. De aceea nu o să votăm moțiunea. A vrut (n.r. Marcel Ciolacu, PSD) să mă întrebe ce facem, cum ne poziționăm în această chestiune”, a adăugat el.

”Nu sunt de acord cu alegerile anticipate, dar mi se pare că, în acest moment, miza mare este legată de modalitatea în care se fac alegerile într-un tur sau în două tururi. Consider că e corect să facem alegerea în două tururi”, a explicat președintele ALDE.

De precizat că preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că au fost strânse deja 115 semnături pentru a depune moţiunea de cenzură, după asumarea răspunderii Guvernului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.