Potrivit celor spuse de Ludovic Orban, PSD a depus moțiunea de cenzură pentru a controla procesul electoral. Acesta a subliniat că a lăsa țara fără guvern într-un moment de criză este un act de iresponsabilitate politică.

„Prin această moţiune de cenzură este clar că PSD nu vrea altceva decât să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral. Nu-i interesează vreun plan de guvernare.

Dacă au ceva spus, să se prezinte în alegeri, să-şi prezinte un program de guvernare, să câştige încrederea românilor, dacă sunt în stare.

Depunând moţiunea asta de cenzură, arată foarte clar că pe ei nu-i interesează ca România să revină economic, nu-i interesează să existe un guvern care să pregătească absorbţia fondurilor europene, care să finalizeze absorbţia fondurilor europene pe exerciţiul actual, să adopte Planul de Rezilienţă şi Recuperare ca să putem accesa fondurile din facilitatea de Rezilienţă şi Recuperare, să pregătim acordul de parteneriat cu Comisia Europeană pentru bugetul 2021-2027 şi aşa mai departe”, a afirmat Ludovic Orban, luni, într-o emisiune la Digi 24.

Premierul a mai ținut să menționeză că PNL nu stă degeaba în așteptarea deciziei Curții Constituționale privind legalitatea moțiunii.

Acesta a spus că partidul din care face parte a declanșat negocieri cu toți parlamentarii, cu argumentul că oricum alegerile vor decide cine va conduce România.

Ce spune Violeta Alexandru cu privire la moțiunea de cenzură

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat în weekend că

că inițiatorul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, respectiv PSD, nu dorește să preia guvernarea deoarece nu este ușor să gestionezi o criză.

„Eu am toată încrederea că parlamentarii care văd diferenţa între un guvern responsabil – singurul care poate gestiona pentru că ştie în detaliu cum arată lucrurile în acest moment în România, pentru că are competenţa să gestioneze toate situaţiile de criză prin care trecem – toţi parlamentarii care au informaţii şi sunt atenţi la ceea ce se întâmplă în spaţiul public, chiar dacă în presă sau în opinia publică au anumite declaraţii, ei ne dau semnalul înţelegerii momentului prin care trece România.

Aşa încât, să aşteptăm votul din Parlament, să vedem ce se întâmplă. (…) Calculele politice ale unui PSD odihnit, ale unui PSD care de fapt nici nu îşi doreşte să preia guvernarea, pentru că nu este uşor să gestionezi o criză.

La câtă competenţă este acolo (la PSD – n.r.), una este discursul public şi alta este determinarea de a se apuca de treabă.

Daţi-mi voie să am rezerve că îşi doresc cu adevărat să preia lucrurile în acest moment în România”, a afirmat Violeta Alexandru, duminică, într-o conferinţă de presă.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea