S-a dus peste ei! Ședință cu scântei la PNL. Chiar în aceste momente s-a aflat că Ludovic Orban s-a hotărât să-i ia prin suprindere pe liberali. Fostul președinte al PNL va fi prezent la ședința partidului unde se va decide pentru colaborarea cu PSD. Ludovic Orban a anunțat că va participa în această seară la ședința Biroului Politic Național al PNL, care se desfășoară la Vila Lac 1.

Este prima participare a fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, la o ședință a conducerii partidului după retragerea din grupul parlamentar PNL.

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, luni, începând cu ora 19,00, urmând să ia o decizie în privinţa negocierilor cu USR şi PSD.

În PNL sunt tensiuni maxime. Există o tabără a foștilor PDL-iști, încurajați de Klaus Iohannis, care dorește că meargă alături de PSD, în vreme ce generația mai tânără dorește refacerea coaliției cu USR. Alexandru Muraru, liderul PNL Iaşi, Ciprian Ciucu – preşedintele PNL Bucureşti şi deputatul Cristian Băcanu au anunţat că doresc refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR.

S-a dus peste ei! Ședință cu scântei la PNL. Ce se petrece chiar în aceste momente

Despre acest subiect preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, că în BPN se va discuta despre negocierile cu USR şi PSD pentru formarea unui viitor guvern.

„Vom avea o discuţie. Vom vedea dacă o să fie şi vot. Vom avea o discuţie, asta este clar, şi după aceea discutăm iarăşi. (…) Diseară avem discuţia în partid. Eu, aşa cum am spus de fiecare dată, nu iau o decizie singur. Vreau să aud ce spune partidul. Sunt toţi preşedinţii de filială, oameni care au muncit pentru acest partid, au muncit în campaniile electorale, trebuie să îi auzim ce vor şi ei să facem mai departe”, a spus Cîţu, la sediul PNL.

Florin Cîțu a explicat că PNL va face propria propunere de premier, amintind că preşedintele liberalilor este această propunere, conform deciziei partidului. De asemenea, Cîţu a precizat că pentru liberali este „crucial” să păstreze Ministerul de Finanţe.

Pe de altă parte, PSD cere ca o condiţie care nu poate fi negociată în alcătuirea unui eventual guvern cu PNL este aceea că partidul care are premierul nu poate avea Ministerul de Finanţe şi secretarul general al guvernului, spune Sorin Grindeanu. Prim-vicepreşedintele PSD a fost oferit explicații suplimentare despre condiția respectivă, punctând faptul că „PSD nu va abdica”. Mai apoi, acesta a vorbit despre faptul că PNL îşi doreşte să primească Ministerul de Finanţe iar PSD ar trebui să primească Ministerul Justiţiei.