În urma Congresului PNL la care a pierdut preşedinţia partidului, Ludovic Orban nu şi-a ascuns deloc sentimentele faţă de Florin Cîţu, dar şi de Klaus Iohannis.

A urmat un adevărat cutremur la nivelul partidului, după ce Orban şi alţi 15 parlamentari au demisionat deja din grupul parlamentar al PNL şi şi-ar putea înfiinţa propriul grup parlamentar.

“Dezmint speculațiile lansate de manipulatori din echipa lui Cîțu”

Fostul preşedinte PNL critică acum informaţiile vehiculate în spaţiul public şi spune că aceste demisii nu influenţează cu nimic posibilitatea refacerii coaliţiei de guvernare PNL-USR-UDMR.

“Dezmint speculațiile lansate de manipulatori din echipa lui Cîțu, care încearcă să acrediteze faptul că nu se mai poate face coaliția din cauza parlamentarilor plecați din grupul PNL.

Am discutat cu ei, decizia noastră e clară: nu vom vota un Guvern PNL – PSD”, a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, Ludovic Orban.

Orban afirmă că el, dar şi parlamentarii PNL demisionari, consideră că “singura soluție de guvernare este refacerea coaliției de centru dreapta”.

El a adăugat că îşi doreşte să participe la refacerea acesteia: “Vrem să participăm la reconstrucția coaliției de centru dreapta”.

“Un partid liberal nu poate susține un militar. Un militar nu știe ce înseamnă dialogul, negocierea”

Ludovic Orban a mai explicat de ce nu îl consideră potrivit pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim-ministru şi de ce PNL nu ar trebui să-l mai susţină pe acesta din urmă pentru alcătuirea noului Guvern.

“Un partid liberal nu poate susține un militar. Un militar nu știe ce înseamnă dialogul, negocierea. Un militar știe să se facă ascultat prin ordine.

Eu reprezint punctul meu de vedere. Aseară am avut o discuție cu colegii”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban.

“Pot vorbi despre refacerea coaliției și să mă trezesc cu Iohannis că îl desemnează pe Cîțu sau Rareș Bogdan sau pe altă cine știe ce creatură?”

Fostul preşedinte al PNL l-a mai criticat şi pe Klaus Iohannis, despre care spune că este adevărat lider al PNL şi “dă ordine slugilor sale din conducerea” formaţiunii politice.

Ludovic Orban mai spune că îi este teamă de faptul că preşedintele României l-ar putea desemna, drept premier, “pe Cîțu sau Rareș Bogdan sau pe altă cine știe ce creatură”.

“Klaus Iohannis a declarat de multe ori că așteaptă propunerile partidelor. Sigur, nu suntem atât de naivi încât să nu înțelegem faptul că la ora actuală nu mai există foruri statutare în conducerea PNL. Singur for statutar de conducere este președintele României, care dă ordine slugilor sale din conducerea PNL.

Păi cum putem să ne așezăm la masa discuțiilor, când noi nu știm despre ce premier este vorba? Pot vorbi despre refacerea coaliției și să mă trezesc cu Iohannis că îl desemnează pe Cîțu sau Rareș Bogdan sau pe altă cine știe ce creatură?”, a mai spus Ludovic Orban.