Mai precis, premierul Ludovic Orban a enumerat azi măsurile care au fost luate de către Guvern pentru a putea deschide noul an școlar în actualul contex pandemic.

Premierul a spus azi că Guvernul pe care îl conduce a pregătit un proiect de lege prin care se va putea angaja personal școalar acolo unde este nevoie. Decizia pentru a pregăti un astfel de proiect de lege vine în contextul în care momentan, dacă este nevoie de cadre didactice, acestea nu pot fi angajate.

”Am pregătit un proiect de lege pentru a putea angaja personal școlar acolo unde este nevoie. Dacă aveam nevoie de cadre didactice, de personal medical la nivel școlar noi în momentul de față nu putem angaja.”, a spus premierul luni.

Ce s-a mai achiziționat

Ludovic Orban a mai spus că există în derulare procedura de achiziție pentru 250 de mii de tablete. În plus, Guvernul va deconta până la 500 de mii de tablete.

În plus, acesta a mai spus că s-au cumpărat 74 de mii de laptopuri care vor fi folosite, în mare parte de către cadrele didactice.

Ludovic Orban a venit cu o veste foarte bună pentru cei care încep școala în septembrie. Premierul a declarat că școlile din România vor fi dotate cu manuale 3D care vor susține forma de învățământ online, acolo unde situația este de așa natură încât elevii nu pot merge la școală în forma fizică.

”Avem în derulare pe finalizare o procedura de achiziție pentru 250 de mii de tablete. Vom deconta până în 500 de mii de tablete. Vom lansa manuale 3D care vor susține forma de învățământ online. Avem o serie de masuri pentru începerea anului școlar.”, a mai spus premierul României, Ludovic Orban.

Sursa foto:Inquam Photos / Octav Ganea