Premierul a anunțat că a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis în privința următorilor pași care vor fi făcuți și despre mobiliarea armatei pe teritoriul întregii țări.

Potrivit acestuia „armata e implicată în misiuni de bază, de patrulare și la frontieră”.

Și Klaus Iohannis a venit cu aceleași precizări marți, potrivit cărora armata va contribui la respectarea măsurilor.

„Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral. În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție”, a declarat șeful statului.

Ministrul Apărării confirma implicarea Armatei

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a avut săptămâna trecută o convorbire telefonică cu preşedintele Klaus Iohannis pe acest subiect. Acesta l-a asigurat pe șeful statului că militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei.

„L-am informat pe preşedintele României despre acţiunile întreprinse la nivelul MApN şi l-am asigurat că militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei”, a scris Nicolae Ciucă.