Este vestea momentului pentru aceşti români. Chiar fostul premier, Ludovic Orban s-a decis să spună totul. S-a aflat cine va primi bani mai mulţi de la stat. Totul este deja oficial.

Ludovic Orban face anunţul momentului

Şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, face anunţul momentului care vizează mii de români. Fostul şef de la Palatul Victoria a anunţat că nu vor mai exista discrepanțe între bursele elevilor în funcție de localitate. Se va introduce, prin lege, un nivel minim al burselor, de 100 de lei.

Prag minim pentru bursele elevilor

Ludovic Orban vrea un prag minim pentru bursele elevilor. Președintele Camerei Deputaților a spus că a fost stabilit, pentru prima dată, un prag minim al bursei, de 100 de lei. „În privința burselor elevilor, știți foarte bine că acestea sunt finanțate din bugetele locale.

Ce am stabilit pentru prima oară este un prag minim pentru bursele elevilor, pentru că existau diferite decizii ale Consiliilor Locale care dădeau burse de 8 lei sau de 14 lei sau de 16 lei. În alte Consilii Locale se dădea bursă de 200 de lei sau de 300 de lei. Sunt patru categorii de burse.

Ce am stabilit noi? Că există un cuantum minim al bursei care trebuie acordat de Consiliile Locale, care este de 100 de lei”, a afirmat Ludovic Orban.

Legea bugetului urmează să fie dezbătută și votată de Parlament, putând fi introdusă, prin amendament, această prevedere.

Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea