Gigi Becali e terminat după ultima întâmplare. Se pare că FCSB nu va mai avea bani pentru transferul lui Dennis Man. Deși clubul condus de Becali a reuşit cel mai scump transfer din istoria Ligii 1, 13 milioane de euro, bucuria nu a durat prea mult.

Gigi Becali a dezvăluit că va retrage aproape toţi banii, în contul unei datorii pe care FCSB o are către el.

De menționat este faptul că, încă de la începuturile sale la FCSB, Gigi Becali a ales varianta în care împrumută clubul cu bani. Mai exact, în acte, FCSB a fost aproape tot timpul datoare faţă de patronul său.

Ulterior însă, situația a fost de partea lui Gigi Becali. Patronul FCSB şi-a recuperat banii în momentul în care FCSB a beneficiat de încasări importante, fie din bonusurile pentru participarea în cupele europene, fie din transferurile de jucători.

Acest lucru e valabil și după transferul lui Dennis Man la Parma. Mai exact, se pare că echipa italiană a fost de acord să plătească 13 milioane de euro în schimbul lui Dennis Man, dar FCSB nu se va bucura prea mult de aceşti bani, deoarece becali îi va retrage.

Ce vrea să facă Gigi Becali cu banii

”Clubul are o datorie de 12 milioane (n.r. euro) la mine şi aceşti bani îi voi lua eu”, a spus Becali imediat după transferul lui Dennis Man la Parma.

Mai exact, în conturile FCSB-ului va rămâne doar un milion de euro din banii pe care Parma i-a plătit pentru Dennis Man.

De menționat este faptul că, în ultimele sezoane, FCSB n-a mai reuşit să se califice în grupele cupelor europene, lucru care a avut un impact major asupra veniturilor clubului. Același lucru s-a întâmplat și pe piața transferurilor, unde nu prea a excelet, așa că finanțarea lui Becali a fost esențială pentru club.

Potrivit site-ului Ministerului de Finanțe, în 2019, FCSB figura cu o datorie de 9,52 milioane de euro. Cu un an în urmă, în 2018, datoria fusese de 4 milioane de euro, iar între timp, datoria FCSB-ului către Gigi Becali s-a mărit şi a ajuns la aproximativ 12 milioane de euro, potrivit afirmaţiilor făcute de omul de afaceri din Pipera.

Sursa foto: INQUAM Photos, Adriana Neagoe