În cazul în care proiectul de ordonanţă va fi adoptat de conducerea oraşului din Prefectura Kanagawa, dispoziţia va intra în vigoare miercurea viitoare. Autorităţile din oraşul Yamato au declarat că speră ca prin această măsură oamenii vor deveni conştienţi că ”smartphone-urile nu ar trebui utilizate în mişcare”.

Conform ordonanţei, pietonii ar trebui să se oprească într-un loc în care nu împiedică traficul în cazul în care doresc să îşi folosească telefoanele mobile în spaţii publice, cum ar fi pe străzi sau în parcuri.

Potrivit unui studiu desfăşurat de autorităţi în ianuarie în două zone din oraş, în cadrul căruia a observat un număr de aproximativ 6.000 de pietoni, aproximativ 12 procente dintre aceştia utilizau telefoanele smartphone în timpul mersului.

După acest sondaj, proiectul de ordonanţă a fost înaintat conducerii oraşului, la 1 iunie.

Japonia oferă o soluție pentru pandemie

Un potențial vaccin împotriva coronavirusului a apărut în Japonia și va fi testat pe oameni la sfârșitul lunii iunie. Acesta vaccin va fi testat pe populația niponă din vestul Japoniei.

Testele pe oameni vor fi primele de acest tip realizate în Japonia pentru a dezvolta un posibil vaccin împotriva bolii provocate de noul coronavirus, a declarat la o conferinţă de presă guvernatorul din Osaka, Hirofumi Yoshimura.Cum a fost realizat proiectul

Proiectul este realizat de compania farmaceutică locală Anges în colaborare cu universităţi şi spitale din această prefectură niponă, ca rezultat al unei iniţative comune care a fost lansată în aprilie pentru a dezvolta medicamente şi vaccinuri împotriva COVID-19.

Vaccinul va fi administrat iniţial unui număr de 30 de membri ai personalului medical de la Spitalul Universitar din Osaka din data de 30 iunie, iar aceste teste vor fi extinse altor sute de persoane până în octombrie, a explicat Yoshimura în declaraţii acordate televiziunii publice NHK.

Producția ar putea ajunge la 200.000 de doze

Dacă va fi confirmată eficienţa şi siguranţa produsului, concernul este de părere că poate produce aproximativ 200.000 de doze până la sfârşitul acestui an, însă va trebui să primească aprobarea autorităţilor înainte de a-l putea distribui la nivel naţional începând cu anul 2021.

„Este foarte important să putem avea tratamente şi vaccinuri împotriva coronavirusului. Mi-ar plăcea ca din Osaka să putem conduce acest prim pas pentru a trece de la defensivă la ofensiva împotriva virusului”, a precizat Yoshimura.