Vremea o ia razna din nou în următoarele zile. Meterologii de la ANM anunță că deși începutul săptămânii va avea temperaturi mai ridicate, în doar câteva zile, vremea se răcește.

Conform prognozei meteo ANM, marți, vremea va fi normală pentru această perioadă. În această noapte cerul va fi noros, iar trecător și pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie în sud și sud-est și predominant ninsori în rest, iar la munte va ninge. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei.

În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor fi în scădere față de noaptea precedentă și vor fi cuprinse între -4 și 5 grade. Pe areale mici vor fi condiții de ceață. Și în București, vremea nu va fi prea plăcută. Meteorologii anunță că noaptea, cerul va avea înnorări și vor fi condiții ca trecător sa plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

În timpul zilei, în restul țării, vremea va fi în general închisă, iar trecător și pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în sud și sud-est, predominant ninsori în nord-est și mixte în rest. La munte va ninge. Izolat vor fi condiții de polei.

Totodată, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea, dar în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali și pe litoral, unde -mai ales noaptea- rafalele vor depăși 50…55 km/h. Referitor la temperaturile maxime, acestea se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime, în general, între -4 și 2 grade. Noaptea, pe alocuri se va forma ceaţă.

În Bucureşti, ziua de marți vine cu o vreme în general închisă, dar și cu ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 4…6 grade, pe când cea minimă în jurul valorii de 1 grad.

Cum va fi vremea înainte de Crăciun. Prognoza meteo ANM

Miercuri, 15 decembrie, vremea devine și mai rece. ANM anunță că la nivel național, cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații slabe, pe arii restrânse, mai ales ploi în sud, predominant ninsori în nord, nord-est și centru, iar local, cu o probabilitate mai mare seara și noaptea, mixte în sud-est. Cei care au vacanțele programate la munte trebuie să știe că se vor bucura de ninsori, iar izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în Moldova, Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și la munte, cu viteze mai mari pe litoral și în zona înaltă a Carpaților Meridionali, peste 50…60 km/h, iar temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, în timp ce minima va fi situată  între -7 și 2 grade. Dimineața și noaptea pe alocuri se va forma ceață.

În Capitală, vremea rămâne la fel de închisă, cu probabilitate ridicată ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Totodată, temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.

Temperaturile normale de decembrie mai țin joi. Conform prognozei meteo ANM, pe tot parcursu zilei, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru mijlocul lunii decembrie; cerul va avea înnorări mai persistente în regiunile nordice şi în extremitatea de sud-est unde vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie şi lapoviţă şi va fi parţial noros în restul ţării.

Pe de altă parte, vremea se schimbă seara, atunci când aria de nebulozitate şi precipitaţii se va extinde, cuprinzând majoritatea regiunilor, iar vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit.

Astfel, în sudul şi în estul Transilvaniei şi la munte vor fi mai ales ninsori, în Maramureş şi în zona deluroasă din Moldova, Crişana şi Banat se vor semnala precipitaţii mixte, iar în rest mai ales ploi.

În Bucureşti, temperaturile diurne vor fi apropiate de cele normale la mijlocul lunii decembrie, iar noaptea se vor înregistra temperaturi peste cele specifice datei. Totodată, cerul va fi variabil la parţial noros ziua şi la începutul nopţii, apoi înnorările vor fi mai persistente şi vor fi precipitaţii slabe, predominant ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat.

În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta se va situa în jurul a 5 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad. Mai ales în orele dimineţii, vor fi condiții de ceață.

Temperaturi ridicate la București

De vineri, vremea începe să se mai stricte. ANM anunță o vreme închisă cu temperaturi scăzute, dar și ninsori în timpul nopții pe arii extinse. La munte în special va ninge, spun meteorologii. Totodată, în regiunile sudice şi sud-estice, ziua va fi uşor mai caldă decât normal, iar cerul va fi variabil cu înnorări temporare; pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploi în timpul zilei şi mixte noaptea.

Vântul va avea intensificări la munte, cu precădere la altitudini mari şi, local şi temporar, şi celelalte zone, cu viteze mai mari în regiunile estice şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, iar cele minime, mai scăzute decât în nopţile precedente în toată ţara, vor fi cuprinse în general între -5 și 1 grad. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

La Bucucurești însă, vremea va fi mai calndă decât normalul acestei perioade. ANM anunță temperaturi de până la 8 grade pe zi, iar în timpul nopții -3…-1 grad. Totodată, cerul va avea înnorări temporare şi vor fi posibile precipitaţii slabe -ploi în cursul zilei şi mixte noaptea. Vântul va sufla slab și moderat.