Cum va fi vremea de Crăciun? ANM vine cu vești proaste. Acestea vor fi maximele termice

Potrivit informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea va fi rece în ziua de joi. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla în general slab, în timp ce temperatura minimă va fi între -7 şi -5 grade.

Mai apoi, vremea se va încălzi începând de vineri dimineaţă.  Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări seara şi noaptea, când la rafală se vor atinge viteze de până la 40-50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5-6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

În ziua de Crăciun şi a doua zi, respectiv sâmbătă şi duminică, vremea va continua să se încălzească, valorile termice urmând a se situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadă a lunii decembrie. Așadar, maxima va fi de 11-12 grade, iar minima de 1-2 grade. Temporar cerul va avea înnorări, iar în a doua parte a nopţii şi dimineaţa se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat.

O vreme cumplită lovește România

Potrivit informațiilor transmise de ANM, în Ajun de Crăciun este cod galben de ninsori însemnate la munte şi în nord-vest şi viscol în zona montană înaltă. Totodată, meteorologii informează că de joi seară, de la ora 22:00, până duminică, la ora 10:00,  în nordul, centrul şi vestul ţării temporar vor fi precipitaţii, moderate cantitativ.

Cantităţile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăşi local 20-30 l/mp şi izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă şi montană aferentă.

„În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) şi în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitaţii mixte în Crişana şi pe alocuri în Banat şi sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureş şi local la munte, în Transilvania şi în nordul Moldovei va ninge şi se va depune strat de zăpadă. Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitaţiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) şi sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă”, a transmis ANM, punctând că se va forma polei.