Avertizare meteo ANM. Vremea o ia razna în România! Un val de aer polar lovește țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că un val de aer polar va lovi România. Mai mult decât atât, ploile se întorc și ele în vest și în nord, apoi în toată țara. Meteorologii spun că săptămâna viitoare temperaturile vor fi anormal de scăzute pentru a doua parte a lunii septembrie.

În ceea e privește ziua de miercuri, meteorologii anunță că vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil după-amiaza, iar seara vor fi înorări, averse și descărcări electrice în zonele montane și submontane și pe suprafețe mai mici în regiunile sudice, sud-estice și centrale.

Vântul suflă slab și moderat, în timp ce temperaturile maxime se vor încadra între 21-31 de grade Celsius, iar cele minime între 7 grade Celsius (în depresiunile Carpaților Orientali) li 18 grade Celsius (pe litoral).

În București, valorile termice vor fi peste cele specifie pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, existând înnorări temporare după-amiaza și seara. Condițiile pentru averse sunt slabe și există posibilitatea descărcărilor electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 14…16 grade Celsius.

Prognoza meteo joi

Joi, valorile termice se vor menține peste cele normale pentru acestă perioadă. Cerul va fi temporar noros și se poate să avem parte de averse, posibil însoțite de descărcări electrice, local la munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat.

Meteorologii mai spun că temperaturile maxime se vor înregistra între 21…31 de grade Celsius, iar cele minime între 7 grade Celsius în estul Transilvaniei și 18 grade pe litoral. Ceața îți va face și ea apariția la începutul zilei și în a doua parte a nopții, pe spații mici.

Cerul va fi temporar noros în Capitală, cu condiții de ploaie reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va încadra între 27…28 de grade, iar cea minimă va fi de 14 grade Celsius.

Prognoza meteo vineri

De vineri, temperaturile încep să scadă treptat și revin ploile. Meteorologii anunță că de pe 17 septembrie vremea devine în general instabilă în regiunile intracarpatice și la munte, acolo unde oamenii vor avea parte de înnorări temporar accentuate. Vor exista și averse care vor fi însoțite de descărcări electrice. Pe arii restrânse vor fi cantități însemnate de apă și izolat condiții de grindină.

La munte, vântul se va intensivica, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21…33 de grade Celsius, iar cele minime între 11…19 grade Celsius. Dimineața și noaptea vor exista momente cu ceață.

În Bucureşti, vremea va fi caldă, chiar călduroasă în orele amiezii, când temperatura maximă va fi de 30…31 de grade. Noaptea vor fi înnorări temporare şi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.