ANM anunță că un val de frig lovește România în următoarele zile. Potrivit prognozei meteo emise de meteorologi pentru intervalul 8 noiembrie – 5 decembrie, după valul de aer cald din țara noastră, în următoarele patru săptămâni temperaturile vor scădea în mai toate regiunile. Totodată, sursa citată anunță că frigul se va intensifica și mai mult în a doua parte a intervalului și vor apărea și precipitații sub formă de ploaie.

Astfel, conform prognozei meteorologice, de luni, 8 noiembrie, scăderea temperaturilor continuă, însă de marți vine adevăratul frig. Meteorologii anunță valori termice cu valori situate între 7-11-12 grade în partea de vest-sud-vest-sud a țării și chiar 8-9-10 grade în București, potrivit directorului ANM, Elena Mateescu.

La polul opus, temperaturile minime vor cu minus. Potrivit ANM, și minimele vor fi foarte coborâte, astfel încât în depresiunile din estul Transilvaniei sunt posibile temperaturi de minus 7, minus 8 grade.

Vremea rece continuă și în restul săptămânii. Meteorologii anunță că în săptămâna 8-15 noiembrie, temperaurile vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice șdi nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Referitor la regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM pentru luna noiembrie

Mjlocul lunii noiembrie va fi și el extrem de răcoros. Potrivit prognozei publicate de ANM, în săptămâna 15-22 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe tot teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Finalul lui noiembrie va fi la fel de rece anunță ANM. Potrivit meteorologilor, în săptămâna 22-29 noiembrie, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Luna decembrie va debuta însă cu temperaturi normale, anunță meteorologii. Potrivit surselor citate, în săptămâna 29 noiembrie-6 decembrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. În ceea ce privește regimul pluviometric estimat pentru acest interval, acesta va avea o tendință ușor deficitară, în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii.