Vremea se schimbă total! Temperaturi neobișnuite în toată țara. Prognoza meteo de la ANM

Vremea se schimbă total! Temperaturi neobișnuite în toată țara. ANM a transmis prognoza meteo pentru data de miercuri, 3 noiembrie 2021. Valorile în termometre vor fi în creștere în majoritatea zonelor țării. În noaptea de marți spre miercuri cerul va avea înnorări și se vor semnala ploi slabe sau burniță, pe suprafețe mici în Crișana, Maramureș, Moldova, Dobrogea și la munte și doar izolat în restul regiunilor.

Temperaturile se vor situa peste cele normale pentru începutul lunii noiembrie în mare parte din România. Pentru ziua de miercuri, 3 noiembrie, vom avea parte de un cer senin, care va fi înnorat doar temporar în jumătatea de vest a țării. La altitudini mari vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste unde rafalele vor depăși trecător 65…70 km/h, iar temporar și cu viteze mai mici și pe litoral.

Vremea se schimbă total! Prognoza meteo ANM

Temperaturile vor fi neobișnuite pentru această perioadă. Valorile minime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 11 grade. În zonele joase de relief, pe areale restrânse, se va forma ceață. Temperaturile maxime vor ajunge chiar și 19 grade.

Potrivit prognozei meteo, vremea va fi extrem de caldă pentru acest început de noiembrie. Dimineața și seara meteorologii anunță ceață, iar pe alocuri aceasta poate fi însoțită de burniță.

Valorile termice vor fi în creștere. Temperatura se va situa ușor peste limita normală. Cerul va fi variabil, dar dimineața și noaptea va fi ceață sau nebulozitate de nivel jos. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Vremea se schimbă total! Temperaturi neobișnuite în următoarele săptămâni

În următoarele zile, în România, ANM a anunțat că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Săptămâna următoare va veni cu noi condiții meteo. Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

De la mijlocul lunii noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea se schimbă total! Temperaturi neobișnuite în toată țara. Prognoza meteo de la ANM