România, îngropată sub zăpezi în noiembrie?! Cum va fi vremea în țară. Prognoza meteo ANM

Prognoza meteo ANM! Cum va fi vremea în România în luna noiembrie?

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au prezentat estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni, respectiv intervalul 1-29 noiembrie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, indică ANM.

Cum va fi vremea în săptămâna 1-8 noiembrie?

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai acentuată în cele estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în săptămâna 8-15 noiembrie?

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-est.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

România, îngropată sub zăpezi în noiembrie?! Cum va fi vremea în țară. Prognoza meteo ANM

Cum va fi vremea în săptămâna 15-22 noiembrie?

Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea în săptămâna 22-29 noiembrie?

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință în general deficitară, mai ales în zonele montane.

România, îngropată sub zăpezi în noiembrie?! Cum va fi vremea în țară. Prognoza meteo ANM

Când vin ninsorile în România?

Recent, meteorologul Mirela Polifronie a explicat când pot să se aştepte românii la zăpadă.

„Pentru a vorbi despre ninsori trebuie să vorbim în primul rând despre precipitații la nivel general, adică ar trebui să avem precipitații și ca ele să se transforme sub formă de ninsoare în zona de munte. Așa cum spuneam, în următoarea perioadă nu ne așteptăm la o perioadă bogată în precipitații, ceea ce înseamnă că nici ninsori în zona de munte nu vor fi.

Dacă vorbim despre temperaturi, spre exemplu, pentru luna decembrie se estimează că vor fi temperaturi în jurul mediei climatologice. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că temperatura medie lunară pentru luna decembrie ar fi de aproximativ – 1 grad, este media, asta înseamnă că în zona de munte putem avea temperaturi mult mai coborâte față de -1 grad.

Pentru luna ianuarie, de asemenea, temperatura în jurul normelor, iar temperatura medie lunară pentru luna ianuarie ar fi în jurul valorii de -2 grade.

Putem visa la o iarnă mai blândă. Vă spuneam că estimările arată că temperaturile vor fi în jurul normelor, însă este foarte greu să estimăm în acest moment exact dacă vom avea, de exemplu, viscol. Astfel de fenomene nu pot fi prognozate cu mult timp înainte”, a declarat meteorologul ANM pentru DC News.

România, îngropată sub zăpezi în noiembrie?! Cum va fi vremea în țară. Prognoza meteo ANM