Frigul lovește România! ANM anunță cum va fi vremea. Cât vor ține temperaturile scăzute

Administrația Națională de Meterologie (ANM) anunță că temperaturile vor fi scăzute pentru această perioadă în ziua de luni, 25 octombrie, mai ales în regiunile extracarpatice. În sudul și estul țării cerul va avea unele înnorări în timpul zilei și noaptea în sud-est. În restul timpului și al teritoriului cerul va fi mai mult senin. În cee ce privește vântul, acesta va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului.

Meteorologii anunță că temperaturile maxime se vor situa între 8 și 15 grade, în timp ce cele minime se vor încadra între -8 grade în estul Transilvaniei și 5-6 grade în dealurile vestice și pe litoral. Aceștia anunță că ceața se va forma pe alocuri în orele dimineților.

În ceea ce privește Capitala, ANM anunță că vremea va deveni rece pentru această perioadă începând de luni. Cerul va avea înnorări mai mult ziua, fiind senin în timpul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 12 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 1-2 grade, mai scăzută spre -1 grad în zona periurbană.

Vremea marți, 26 octombrie

În cursul zilei de marți, vremea se va menţine rece în regiunile extracarpatice, în rest valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, exceptând sudul şi sud-estul ţării unde va avea înnorări în general persistente şi izolat vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, Moldova şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor situa între 10 şi 16 grade, iar cele minime se vor încadra între -6…-4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 8…9 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri în zonele joase va fi ceaţă.

În Capitală vremea va fi în continuare rece. Cerul va avea înnorări în general persistente şi vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

Vremea pentru următoarea perioadă

Meteorologii au anunțat că în săptămâna 25.10.2021 – 01.11.2021 valorile termice medii se vor situa sub cele specifice acestei perioade, cu excepția regiunilor nord-estice, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

01.11.2021 – 08.11.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în cele nord-estice şi la munte. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice.

08.11.2021 – 15.11.2021

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

15.11.2021 – 22.11.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor avea o tendinţă deficitară în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.