Vremea cruntă lovește România chiar de astăzi. ANM a spus ce va urma

Sunt veștile momentului venite de la ANM. Specialiștii au dat detalii despre prognoza meteo. Ultimele informații indică că vremea cruntă lovește România chiar de sâmbătă. Temperaturile vor scădea radical în termometre iar frigul va fi resimțit în majoritatea regiunilor țării. Maximele vor fi între 13 și 18 grade Celsius, iar cele minime între -3 și 11 grade Celsius. va fi mai cald pe litoral. Izolat se vor semnala și condiții de ceață.

Regimul termic va fi caracterizat de valori, în marea lor majoritate, apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil în nord-vest, centru și în nord, iar în rest înnorările vor persista. Va ploua, în sud-est și pe suprafețe mici în rest, iar la munte, la altitudini mari în a doua parte a intervalului, izolat vor fi precipitații mixte.

Pe arii restrânse, în sud-est cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare în zona montană, în special pe creste, iar noaptea și în zona litoralului.

Vremea cruntă lovește România chiar de astăzi. ANM a spus ce va urma în București

În București va fi frig. Vremea se va răci față de intervalul anterior. Cerul va fi noros, iar temporar, începând din orele serii va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 9 grade.

La munte se va răci iar cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente în zona Carpaților Meridionali, unde local și temporar va ploua, iar la altitudini mari, trecător, noaptea se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări temporare, viteze mai mari urmând a se înregistra pe crește.

Vremea cruntă lovește România chiar de astăzi. ANM a spus ce va urma