Vești de ultimă oră pentru români. A doua săptămână a lunii noiembrie vine cu temperaturi extrem de scăzute. ANM anunță ploi în aproape toată țara, totul datorându-se unui val polar care traversează România.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță o schimbare radicală de vreme. Potrivit meteorologilor, vremea se răcește în regiunile din jumătatea sud-estică a ţării, urmând astfel a se înregistra temperaturi normale pentru această dată.

Cerul a fi variabil, cu înnorări în general persistente în centru, sud şi sud-est, unde pe suprafeţe restrânse, trecător se vor semnala ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 10 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 9 grade. Dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Și în Capitală vremea se va răci în următoarele zile. ANM anunță că în București cerul va fi înnorat  în cea mai mare parte a intervalului şi trecător posibil se va semnala burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi în scădere faţă de ziua precedentă va fi de 17…18 grade, pe când cea minimă de 8…9 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Duminică vremea continuă procesul de răcire. Potrivit meteorologilor, pe 7 noiembrie, prognoza meteo arată înnorări la începutul intervalului în regiunile sudice şi sud-estice, iar noaptea local în cele sud-vestice şi nordice- unde pe arii restrânse, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

Val polar în România. Temperaturile scad brusc în toată țara

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra în general între 12 şi 15 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. Duminică, în București cerul va fi variabil, cu vând slab, dar și cu înnorări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Mijlocul lunii noiembrie vine cu temperaturi și mai scăzute. Potrivit meteorologilor, în săptămâna 15.11.2021 – 22.11.2021, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Finalul lunii noiembrie va fi la fel de rece. Meteorologii anunță că începând cu data de 22 noiembrie și până la începutul lunii decembrie temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Totodată, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

La începutul lunii decembrie în schimb, vremea își va reveni. ANM anunță că temperaturile vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, iar regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară, în cea mai mare parte a țării.