Prognoza meteo ANM! Vremea o ia razna în România. Gerul pune stăpânire pe ţară

Se schimbă vremea în România! Vineri, termperaturile vor continua să crească, însă de sâmbătă totul se dă peste cap!

Cum va fi vremea vineri, 29 octombrie, în România?

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) transmit că vremea continuă să se încălzească şi vineri, în special în zonele de vest, nord-vest şi centru ale ţării. Cerul va fi variabil în aceste regiuni.

În regiunile extracarpatice aria de nebulozitate se va extinde treptat, iar noaptea, izolat, se vor semnala ploi slabe sau burniţă.

Mercurul din termometre va urca până la 13-19 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa în jurul a 2-10 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, transmite ANM.

Prognoza meteo ANM! Vremea o ia razna în România. Gerul pune stăpânire pe ţară

Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, sunt şanse să apară ceaţa.

Bucureştenii vor avea parte, vineri, de o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări treptate în prima parte a zilei, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile vor urca până la 15-16 grade, în timp ce minimele sunt de 6-8 grade Celsius.

Vremea se răceşte sâmbătă. Vine gerul în România: temperaturile minime pot scădea şi sub 0 grade!

Vremea se răceşte sâmbătă în cea mai mare parte a ţării, anunţă meteorologii ANM. Cerul va fi variabil, nebulozitatea va persista în cea mai mare parte a zilei, în regiunile extracarpatice, unde, pe suprafeţe mici, va ploua slab sau va fi burniţă. Vântul va sufla în general slab şi moderat, cu excepţia zonelor de sud-vest şi nord-est ale ţării, precum şi pe crestele montane, unde se vor înregistra intensificări ale vântului.

Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceaţă. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 11-18 grade Celsius, iar cele minime ajung la limita îngheţului, situându-se între 0-10 grade, posibil chiar şi mai scăzute în zonele depresionare.

Locuitorii Capitalei vor avea parte, sâmbătă, de o vreme în general închisă. Trecător vor fi condiţii de burniţă, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor opri la 14 grade Celsius, în timp ce cele minime se vor situa în jurul valorii de 7-8 grade.

Prognoza meteo ANM! Vremea o ia razna în România. Gerul pune stăpânire pe ţară