Gata cu vremea frumoasă! ANM: Vom avea parte de lapoviţă şi ninsori

Vremea în România se va răci considerabil în săptămâna 25-31 octombrie. Mai mult, vor fi zone unde termometrul va ajunge la minime de sub 0 grade.

În acest context, directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat că trebuie să ne așteptăm la precipitații mixte, lapoviță și ninsori în zonele de munte.

„O săptămână deosebit de rece, pentru că valorile de temperaturi vor scădea de la o zi la alta. Deja se vede diferența între zonele din partea de vest, centru nord a țării, acolo unde la acest moment, valorile temperaturilor nu depășesc 10-11 grade, în timp ce în sud și sud-est înregistrăm 13-14 grade cel mult”, a declarat Elena Mateescu.

Cum va fi vremea în intervalul 25 octombrie-1 noiembrie?

Valorile termice vor fi mai coborâte față cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane, conform informațiilor transmise de ANM.

Cum va fi vremea în intervalul 1-8 noiembrie?

În acest interval, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea în intervalul 8-15 noiembrie?

În săptămâna 8-15 noiembrie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cum va fi vremea în intervalul 15-22 noiembrie?

În săptămâna 15-22 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, transmite ANM.