Vin ninsorile în România! Prognoză meteo ANM. Vremea se schimbă radical

Elena Meteescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) spune că vremea va fi rea în următoare perioadă, subliniind că temperaturile vor fi mai coborâte față de cele normale pentru această perioadă.

”Din punct de vedere termic, traversăm o perioadă deosebit de rece. Până duminică, vorbim despre valori de temperaturi mai coborâte cu până la 10 grade față de ceea ce ar fi normal pentru această perioadă”, a explicat directorul ANM.

Nici în Capitală vremea nu va fi prea blândă, spune Elena Mateescu. Aceasta a precizat că temperaturile din municipiul București vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit.

”Și în Capitală vorbim despre temperaturi scăzute, la nivelul nopților și dimineților minime de 6 până la 8 grade. Vorbim despre o vreme mai rece decât în mod obișnuit”, a declarat directorul ANM.

Aceasta a mai anunțat că ploile și ninsorile își vor face aparția de la mijlocul lunii noiembrie.

Prognoza meteo în următoarea perioadă

Săptămâna 18-25 octombrie

Valorile termice vor fi ușor ridicate față de cele normale pentru această perioadă a anului. Ploile vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, în special în zonele montane.

Săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie

Temperatura medie a aerului va fi apropiată de cea normală pentru această perioadă, însă în regiunile nord-estice se poate să fie ușor mai ridicată.

În regiunile sudvestice cantitățile de precipitații vor fi deficitare, în restul zonelor fiind normale pentru această perioadă.

Săptămâna 1 – 8 noiembrie

În cea mai mare parte a țării temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. În ceea ce privește ploile, acestea vor fi deficiatare în regiunile estice, sudvestice și la munte. În restul zonelor, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 8 – 15 noiembrie

Meteorologii spune că mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României.

În ceea ce privește cantitățile de precipitaii estimate pentru acest interval, ele vor fi situate în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.