Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va menține deosebit de rece în majoritatea zonelor. Astfel, potrivit meteorologilor, în vestul și nord-vestul țării cerul va deveni treptat variabil și doar izolat în prima parte a zilei vor mai fi ploi slabe, dar în rest înnorările vor persista și temporar va mai ploua în regiunile sudice și sud-estice și local în cele estice și centrale.

La mare, în Muntenia și Dobrogea, sunt prezente ploile. ANM anunță că în următoarele zile cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și pe spații mici 30 l/mp. La munte schimb, vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul și sud-estul teritoriului, cu viteze de 45…55 km/h. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade. Totodată, pe suprafețe mici se va semnala ceață.

În București pe de altă parte vremea se va resimți puțin mai caldă. ANM anunță că de dimineață temperaturile sunt mai mari, însă în restul zilei vremea va fi extrem de răcoroasă. Cerul va fi noros, temporar va ploua, mai intens pe parcursul zilei și se vor acumula în medie 10…15 l/mp. Vântul va avea unele intensificări ziua, când se vor atinge viteze de 45…55 km/h.

În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

Prognoza publicată de ANM arată că weekend-ul acesta va fi extrem de răcoros în orice zonă a țării. Meteorologii anunță că duminică, 17 octombrie, vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit, deși temperaturile diurne vor fi în creștere față de zilele anterioare. Cerul va fi variabil în vestul și nord-vestul țării și va avea înnorări în general persistente în rest.

Va mai ploua slab, pe arii restrânse în regiunile sudice și izolat în cele centrale și estice, iar vântul va sufla slab și moderat. Totodată, valorile termice maxime se vor situa între 11 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, cele mai scăzute fiind în depresiuni. Aceași vreme rece este anunțată astăzi și în București, unde temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Cum va fi vremea

Luni va fi la fel de frig. Meterologii anunță că cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea cu precădere în cele nord-estice. Izolat și trecător vor fi ploi slabe sau burnițe, în prima parte a intervalului în sud, centru și la munte, iar spre sfârșitul acestuia în nord-est. Totodată, vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime, în creștere ușoară față de ziua anterioară, se vor încadra în general între 14 și 18 grade, pe când cele minime se vor situa între 0 și 10 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

În București sunt condiții de ploaie destul de reduse și vânt slab, temperatura maximă de luni fiind de 15 grade, pe când cea minimă de 7.

Marți se mai încălzește puțin. Termometrele vor arăta cu 2-3 grade mai puțin decât luni. ANM anunță un cer senin cu înnorări temporare în prima parte a intervalului în regiunile estice și centrale, precum și în zona Carpaților Orientali și de Curbură, unde doar cu totul izolat și trecător vor fi ploi slabe.

Totodată, potrivit meteorologilor, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, local în estul țării și la munte, iar temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 18 grade, pe când cele minime între 1 și 9 grade, mai scăzute în depresiuni.

În București vor fi înregistrate temperaturi similare cu cele de de luni, adică maxime de 18 grade și minime de 7 grade. De miercuri și până vineri, soarele revine în forță, iar vremea se încălzește treptat, probabilitatea de ploi fiind redusă.